Mozi

2024.08.05. 10:07

Hatalmas taps fogadta Nicolas Cage tatabányai fellépését

A Vértes Agorája kulturális kínálata egy horror-vígjátékkal indult az idén. Elkezdődött a Nyáresti vetítések sorozata, melynek során augusztusban minden csütörtökön más és más témájú film kerül a vászonra.

Kemma.hu

Négy héten keresztül más-más témájú, de egyaránt figyelemre, elgondolkodásra érdemes filmet vetítenek a tatabányai Vértes Agorája kínálatában és az intézmény előtt. Elkezdődött a Nyáresti vetítések sorozat.

A Nyáresti vetítések elkezdődtek Tatabányán
A Nyáresti vetítések elkezdődtek, Nicolas Cage főszereplésével nyitott a díjmentes kultúrprogram
Fotó: Beküldött

Esőterv esetén a kultúrotthon nagytermében forognak a filmkockák és ez augusztus elsején, az első előadáson sem volt másként. A csapadék ugyan elmaradt, de jobb volt elővigyázatosnak lenni. Így hát a borús idő sem jelenthetett akadályt, hogy kiváló hangulatban kezdődhessen a program.

– Akkor kell fimet nézni, ha jól esik! – élcelődött Pákai Ernő, aki a nézők figyelmébe ajánlotta Nicolas Cage főszereplésével az Álmaid hőse című amerikai horror-vígjátékot. Cage az 1996-os Oscar-díj büszke tulajdonosa: a Las Vegas, végállomás című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznek járó aranyszobrot vihette haza. Ebben a filmben Nicolas Cage egy zseniális, a kritikák szerint Oscar-érdemes alakítással gúnyolja ki a társadalom kulturális stigmáit, felejthetetlenül szórakoztató módon. Nem bánta meg, aki ott volt.

Nyáresti vetítések kezdődtek Tatabányán
Pákai Ernő, a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon vezetője konferálta fel az amerikai horror-vígjátékot
Fotó: Kiss T. József / Forrás: Beküldött

A díjmentes, szabadtéri vetítéssorozat filmjeit nagy gonddal válogatták. A szervezőket az igényesség vezette. Így került a kvartettbe startot jelentő amerikai komédia, a második állomáson forgó magyar vígjáték, a harmadikként látható francia akció-vígjáték és a szériát záró magyar dráma.

Nyáresti vetítések Tatabányán
A közönségre augusztusban minden csütörtökön hasonlóan jó filmes élmények várnak
Fotó: Kiss T. József / Forrás: Beküldött

A Nyáresti vetítések folytatódnak

Az Álmaid hőse után folytatódik a hagyományos program és augusztusban minden csütörtökön lesznek vetítések, 20 óra 30-tól. Legközelebb, 8-án, a Lefkovicsék gyászolnak című filmet lehet majd megnézni. Két hét múlva, 15-én az Eszeveszett küldetés című pereg majd a nézőknek. Augusztus 22-én pedig a Magyarázat mindenre című magyar filmdrámát hozza el az agora a közönségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában