Hagyomány

2024.08.21. 20:19

Átadták az új kenyeret a nagyigmándi Szent István ünnepen

Az államalapítást ünnepelték a nagyigmándi szabadidőparkban. A rendezvényen a helyi gazdák az új kenyeret is átadták.

Kemma.hu

Először Tussné Danyi Katalin és Janovszki Csenge ünnepi előadását láthatták, majd Hajduné Farkas Erika nagyigmándi polgármester mondott beszédet. A Szent István-napi ünnepség régi hagyománya, hogy a helyi gazdák képviselője átadja az új kenyeret a település vezetőjének. Felkérésükre ebben az évben a Nagyigmándon is árusító, oroszlányi Kolcsár Pékség sütötte meg a kenyeret, amelyet a nagyigmándi gazdák nevében Haris Róbert nyújtotta át Hajduné Farkas Erikának, amelyet Sugár Tamás református lelkipásztor áldott meg.

Haris Róbert nyújtotta át Hajduné Farkas Erikának az új kenyeret a nagyigmándi ünnepen
Haris Róbert nyújtott át Hajduné Farkas Erikának az új kenyeret a nagyigmándi ünnepen
Fotó: Magos Művelődési Ház / Forrás: beküldött

A folytatásban a Virágos, rendezett és tiszta Nagyigmándért kert- és közterület-szépítő verseny díjait adták át, amelyet először 2008-ban szerveztek meg a településen. A versenykiírással a település közterületeinek, udvarainak széppé, virágossá, hangulatossá tétele volt a cél. A megmérettetés idei győztesei Bálint József és családja, Szabóné Ónody Mónika és családja, valamint Sipos Károly és családja lettek.

Nagyigmándi fellépők mutatták be tudásukat

Ezt követte az ünnepi műsor. Az Igmándi Hagyományőrző Egyesület és Baráti köre előadásában elsőként az óvodás és kisiskolás korosztály a Nox Tűztánc című zenéjére táncolt. Őket követték a nagyobbak és a felnőttek, akik moldvai táncokkal készültek az alkalomra. Az ünnepség a kenyér megszegésével és kóstolásával zárult.

A folytatásban a DELTA Zenekar koncertje következett, később pedig tűzijátékot is láthattak a résztvevők. Az est folytatásában hajnalig a Syncron Band Zenekar zenélt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában