Tatabánya

2024.08.18. 09:00

Műszerek mérik a levegő minőségét

Tatabánya A „Levegőminőség javítása 8 régióban a levegőminőségi tervek végrehajtásának elősegítésével” című projekt keretében három mobil mikroszenzoros mérőállomást szerzett be a tatabányai önkormányzat, melyekkel monitorozni tudják a város levegőminőségét.

Kemma.hu

A műszerek jelenleg Felsőgalla városrészben, a Széchenyi István Általános Iskola, a Péch Antal Műszaki Szakközépiskola és az ESZI Szent Márton Központjának lapostetős épületrészein vannak. Minden napelemmel rendelkező mobil állomás hat érzékelőt és vízálló házat tartalmaz. Az önkormányzati honlap főoldalán, az „Aktuális levegőminőségi adatok” menüpontban láthatók a három műszer által mért aktuális adatok. Google térképen látható a műszerek telepítési helye. Kattintásra a megfelelő mérőállomás által mért aktuális értékek jelennek meg szövegesen, egyedi színjelöléssel, 5 napra visszamenőleg egy egyesített ábrán. Az interaktív ábrán kiválaszthatók az egyes légszennyezők. Az ábrák alatt a tájékoztatási és a riasztási határértékek és más kapcsolódó információk is olvashatók, elérhetők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában