Jegyzet

2024.08.23. 21:00

Izzasztó nyárutó

A rekkenő meleg egy pillanatra enged szorításából. Végre fellélegezhetnék, de a naptárra nézve összerezzenek. Az augusztus 20-a utáni időszak mindig magával hozza az elmúlás gondolatát. És bár nem sokat pihentem a nyáron, ősszel már biztosan nem tudok nyaralni. Akkor „őszülök” majd?

Sugár Gabi

A bevásárlóközpontokból majdnem kicsordulnak a tanszerek: ezernyi füzet, különleges toll, divatos iskolatáska kelleti magát már hetek óta. Bevallom, én a fiam tavalyi táskáját és tolltartóját takarítottam ki, eddig ennyit készültem az új tanévre. Remek hatással volt a tisztítószer rájuk, s az eredményt látva a fiam mellett még a pénztárcám is örvendezett.

Szerencsém van: a nagyfiam már nem is igényli a különleges felszereléseket, nem harcol azért, hogy egy-egy mesehőst, vagy Supermant ábrázoló füzetet kapjon, és a csomagolásnál sem ragaszkodik a vibráló, legmodernebb, legújabb mintázatokhoz.

Bevallom, nem irigylem azokat, akiknek kisebbek a gyerekeik. Eligazodni az iskolatáskák között, hogy melyik, milyen módon tartja, erősíti a vállakat, a hátat, számomra lehetetlen. S akkor még csak egy darab több tízezres tételről beszéltem: ehhez dukál ugyanolyan tolltartó, abba megfelelő felszerelés, ja, és ne feledkezzünk meg a tisztasági csomagról, amelynek a mintázata kell, hogy passzoljon mindehhez.

Ha végre enged is a meleg a szorításából, a tanszerek vásárlásakor a pénztárnál biztosan megizzadunk. Izzasztó nyárutó. Megőszülök. Már az árak látványától is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában