Kisbér

2024.08.11. 16:32

Ilyen egy Bakancsos szülinap: éjszakai túra zárta az ünneplést

Éjszakai túra, bográcsozás, élmények. Ezzel készült 5. születésnapjára a Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága.

Kemma.hu

Mintha csak tegnap lett volna, amikor felkérték Meretei Jánost és társait, hogy a Kisbéri Napok keretében szervezze meg a Zsivótzky Gyula Emléktúrát. Azóta rengeteg víz lefolyt a Dunán, és a Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága mára jelentős közösséggé nőtte ki magát. Az elmúlt években számos emlékezetes túrát szerveztek, de az idei év különleges alkalmat kínált számukra, hiszen fennállásuk 5. évfordulóját ünnepelték, amit egy izgalmas éjszakai túrával zártak. 

A Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága mára jelentős közösséggé nőtte ki magát. Az elmúlt években számos emlékezetes túrát szerveztek
A Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága mára jelentős közösséggé nőtte ki magát. Az elmúlt években számos emlékezetes túrát szerveztek
Forrás: Beküldött

A kezdetekkor, még „csak” heten voltak, de a közös érdeklődés és szenvedély hamar valami nagyobbá nőtte magát. A maroknyi barát csoportba szerveződött, és megalakította a Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társaságát. Onnantól kezdve nem volt megállás. A szájhagyomány útján pillanatok alatt több százan lettek a csoportban. Azóta töretlenül járják hazánk és a környező országok kedvelt túraútvonalait. Jelenleg a Facebook-csoportjuk több száz főt számlál, de a túravezető elmondása szerint 150–200 tag alkotja a kemény magot. Ők azok, akikből összejön az általában 20–30 fős túratársaság, akik rendszeresen részt vesznek a szervezett kirándulásokon. 

A minap ünnepelték fennállásuk 5. évfordulóját, és erre az alkalomra különleges programokkal készültek. Az ünnepség egy közös bogrács­partival indul, ahol a résztvevők megoszthatták egymással a legemlékezetesebb túrák történeteit. A közös főzés és vacsora után, este fél kilenckor kezdetét vették az éjszakai túrázások, amelyek minden korosztály számára izgalmas kihívásokat kínáltak. 

A szervezők gondoltak kicsikre és nagyokra egyaránt, így különböző hosszúságú útvonalak közül lehet választani. A 7 vagy 15 kilométeres tá­vok közül választhattak, attól függően, hogy mennyire érzik magukat felkészültnek. A szervezők kiemelték, hogy félelemre nem volt ok, hiszen az ismert és megszokott túraköröket követték, amelyeket alaposan ismernek és biztonságosan vezették a csoportokat a sötétben is. 

Az egyesület hálás minden egykori és jelenlegi támogatójának, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága ilyen szép sikereket érjen el. Az elmúlt öt évben rengeteg emlékezetes élményben volt részük, és remélik, hogy a jövőben is hasonló lelkesedéssel és összetartással folytathatják a túrázást. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában