Okoseszközök

2024.08.27. 11:28

Gyorsan reagált a Hunyadi-iskola: nincs kütyü

A nevelési-oktatási intézmények felkészülnek a tanévkezdéstől életbe lépő kormányrendelet végrehajtására. Ennek értelmében az iskola kötelessége, hogy előírt módon korlátozza digitális médiaeszköz, például a mobiltelefon használatát.

Baranyai Mihály

Az oroszlányi Hunyadi János Általános Iskola igen gyorsan, már augusztus 26-án hétfőn tájékoztatta honlapjának főoldalán a szülőket és a tanulókat arról, hogy ettől a tanévtől az iskolában már nem használhatják a megszokott módon a digitális médiaeszközüket. Ide tartozik többek közt a mobiltelefon, a tablet, és az okosóra. Ez bizonyára érzékenyen érinti a diákokat, de hosszú távon az ő érdekeiket szolgálja leginkább.

Az oroszlányi Hunyadi János Általános Iskola igen gyorsan, már augusztus 26-án hétfőn reagált a kormányrendeletre.
Az oroszlányi Hunyadi János Általános Iskola igen gyorsan, már augusztus 26-án hétfőn reagált a kormányrendeletre
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Amint azt lapunk jó előre már megírta, szeptember 1-jén lép hatályba a 245/2024. kormányrendelet, amelynek értelmében az alap- és középfokú iskolákban használatában korlátozott tárgynak minősülnek a telekommunikációs eszközök – különösen a mobiltelefonok –, a kép- vagy hangrögzítésre alkalmas eszközök és az internetelérésre alkalmas okoseszközök. 

Az iskola házirendbe foglalja az új szabályokat

A Hunyadi-iskola tanulója ezen túl köteles a nála lévő készüléket az iskolába érkezéskor leadni. A tanítási órák és a foglalkozások idejére ezt elzárják. Az alsó tagozatos diák az osztályteremben, a felső tagozatos diák pedig az aulában lévő szekrénynél adja át készülékét a pedagógusának vagy a pedagógiai asszisztensének. 

Az iskola kéri a tanulókat, hogy csak a legszükségesebb esetben vigyenek magukkal ilyen készüléket az iskolába. Arra kéri a szülőket, hogy lássák el az eszközt a gyermekük nevével, és helyezzék azt tokba. 

A tanulóknak 7.30 és 7.45 óra között kell beérniük az intézménybe, hogy legyen idejük leadni az eszközt, tekintettel arra, hogy az iskolának közel 700 diákja van.

Az iskola felhívja a figyelmet arra, hogy a jogszabály megvalósításának részleteit a házirendben is szabályozni fogják, és a tankerületi központ jóváhagyását követően az iskola honlapján, várhatóan szeptember végén teszik majd közzé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában