Kemma.hu videó

2024.08.19. 18:08

Fakanalat ragadtak Naszályon, lecsó rotyogott a bográcsokban

Ismét családokkal és baráti társaságokkal telt meg Naszályon a foci pálya melletti Búcsú tér Szent István ünnepe előtt. Immár hagyomány, hogy augusztus 20.-a környékén rendezik meg a lecsófőző versenyt.

Kemma.hu

Mázsányi hagymát, paprikát és paradicsomot szeltek fel és kerültek a bográcsokba vasárnap délután Naszályon. A lecsó finom ízét a házi kolbászok és szalonnák adták meg, de volt aki húst, vagy épp cukkinit tett az üstbe. 

Naszályon több éves hagyomány, hogy Szent István napját egy lecsófőző versennyel ünneplik
Naszályon több éves hagyomány, hogy Szent István napját egy lecsófőző versennyel ünneplik
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

A sörpadot az önkormányzat, a hozzávalókat és a jókedvet a csapatok hozták magukkal a lecsófőző versenyre. Dr. Maszlavér Petra, Naszály polgármestere is fakanalat ragadott munkatársaival, hogy elkészítsék a nyár sláger egytálételét. A település vezetője a Kemma.hu-nak elmondta, Naszályon nagy hagyománya van és nagyon szeretik a helyiek a főzőversenyt. 

Lecsó az ünnep része 

– Már évek óta megrendezzük minden évben a pünkösdkor a pörköltfőző versenyt, ilyenkor Szent István napját ünnepelve pedig a lecsófőző versenyünket – magyarázta a polgármester, akitől megtudtuk, hogy összesen 15 csapat jelentkezett a kihívásra, azonban csak 13-an tudtak fakanalat ragadni. Természetesen ilyenkor az egész családra, kicsikre és nagyokra is gondolnak a szervezők.

Minden korosztály számára terveztek valami újdonságot, programot. Az elmaradhatatlan ugrálóvár mellett habparty szórakoztatta a gyerekeket. De Shinkendo-Samuraj bemutató, este pedig DJ Felber reró bulija fokozta a jó hangulatot. Az ünnepség augusztus 20.-án, kedden reggel folytatódott, a Naszályi Katolikus Templomban kenyér szentelő szentmisét tartanak, majd vendégfogadásra várják a helyieket a parókiára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában