Életmentők

2024.08.17. 17:00

Egyre népszerűbb Környén a nyári véradás

A nyaralások miatt az év legmelegebb időszakában általában lényegesen kevesebben adnak vért, ám erre a tényre már évek óta rácáfolnak a környeiek. Idén pedig kiemelkedő volt a részvétel: 2022 júliusában negyvennégyen, tavaly 47-en érkeztek a Közösségi és Tájházba, idén pedig 64-en nyújtották a karjukat – adta hírül a kornye.hu.

Kemma.hu

A Vöröskereszt környei alapszervezetének önkéntesei maguk sem gondolták volna, hogy ilyen szép számmal érkeznek majd a nagy meleg ellenére. A nem is remélt aktivitás mellett további örömet jelentett, hogy három első alkalmas véradót is köszönthettek: a környei Matics Olivér és Szabó Attila, valamint a tardosi Fenyvesi Csabáné személyében. A donorokat a már hagyományos kedves fogadtatás mellett a szokásos vendéglátás várta, a számos különféle csokoládé mellett sós és édes péksütemény, ásványvíz és sör. Környén az év utolsó vér­adása október 29-én lesz, akkor a „szokásos” helyszínen, a Művelődési Házban. 

A vártnál jóval többen nyújtották a karjukat
A vártnál jóval többen nyújtották a karjukat 
Forrás: kornye.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában