2024.08.21. 13:47
Egy gombóc lecsótól a világhírig: nemzetközi sikerre tör a Roberto cukrászda?
Már korábban beszámoltunk arról, hogy nem hétköznapi fagylaltokat kínál ínyenc és bátor vendégeinek az idei nyárban egy Tatabányai cukrászda. A Robertoban azóta sincs megállás, őrültebbnél őrültebb ötletek valósulnak meg, ahogyan egyre több, az eddig ismert fagylaltok ízvilágától igen távol álló étel kel új életre gombócokban. A fagyizó ezzel már a nemzetközi hírnévre tör.
A Roberto cukrászda családi vállalkozásként indult Bánhidán csaknem 20 éve. Azóta egyre nagyobbak lettek, a választék pedig velük együtt nőtt. És bár mindig is törekedtek a gasztronómiai újításokra, az idén nyáron mintha elgurult volna náluk valami.
Július 12-én kezdődött az őrület, akkor született meg a gondolat a tulajdonosban, Reinhardt Róbertben és feleségében, Enában, hogy mi lenne, ha megpróbálkoznának valami egészen újjal. A gondolatot pedig tettek követték: elkészült a sör és a tócsi ízű fagylalt, amelyeket azóta olyanok követtek a pultban, mint a fasírt, a csülkös pacal, a rakottkrumpli, a csirkepaprikás, a káposztástészta, a hortobágyi palacsinta, a paradicsomleves és a töltött paprika. De a vendégeik kérhettek már náluk tölcsérbe kovászos uborkát, cheddar sajtos nachost, chilis babot, lecsót, nokedlit vagy éppen zsíros kenyeret hagymával.
Reinhardt Róbertet, a Roberto cukrászda tulajdonosát kérdeztük az elmúlt hónap fejleményeiről, amelyek már a nemzetközi hírnév felé viszik őket.
Hírnévre tör a Roberto cukrászda
Róbert és felesége büszkén mesélt az elsöprő sikerekről. A kezdetben sokak számára megütközést keltő, bizarr ízesítésű fagylaltok mára gyakran keresett vásárlói kedvencekké váltak, számuk pedig megsokszorozódott. Jelenleg 46-féle sós ízű finomság várja a kóstolókat. A székelykáposzta, a bográcsgulyás, a pacalpörkölt csak néhány példa az igazán magyaros ízesítésű fagylaltok közül.
Az ország minden pontjáról érkeznek hozzájuk érdeklődő vendégek, nemrég pedig nemzetközi hírnévre is szert tett a cukrászda. Németországból is érkeztek már ide a fagyiért, de ezúttal maga a Francia Hírügynökség jelentkezett be hozzájuk interjúra.
Róbert elmondása szerint ők maguk is meglepődtek a felkérésen, de boldogan elfogadták azt. Azt, hogy hogyan figyelt fel rájuk a nemzetközi sajtó, ők sem tudják pontosan, de nagyon örülnek neki. A cukrászda az augusztus 20-ai hosszú hétvégén is várta a bátor kóstolókat, de a hétköznapi ízek szerelmeseinek sem kellett izgulnia, mindenki találhatott kedvére valót.