kötelező

2024.08.28. 10:41

Eboltás lesz Keréktelekin

A jogszabály szerint minden három hónaposnál idősebb kutyát oltani kell. Mutatjuk, mikor lesz az úgynevezett összevezetéses eboltás időpontja Keréktelekin.

Az eboltást veszettség ellen az állat 3-4 hónapos kora között kell elvégezni, majd fél év múlva megismételni. Végül pedig évente ismételni  a védettség fenntartása érdekében. 

Kötelező beoltatnunk háromhónaposnál időseb kutyáinkat. Eboltás lesz Keréktelekin.
Kötelező beoltatnunk háromhónaposnál időseb kutyáinkat. Eboltás lesz Keréktelekin.
Fotó: Michaella Nielsen / Forrás: Shutterstock

Kötelező az eboltás 

Szeptemberben az úgynevezett összevezetéses eboltási akcióban Kerékteleki is részt vesz.A községében az összevezetéses veszettség elleni eboltás időpontja szeptember negyedike, ekkor a polgármesteri hivatalnál reggel héttől fél tízig van lehetőség a kiskedvencek beoltására. A helyszínen lehetőség van mikrochip behelyeztetésére is, amely ma már szintén kötelező minden kutya számára.

 

Házhoz is jön

Előzetes egyeztetés alapján háznál történő oltatás vagy chipeltetés is megoldható, ami különösen hasznos lehet azoknak, akiknek nehézséget okoz a kutyájuk szállítása. Részletes tájékoztató elérhető itt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában