Dr. Sebő Tamás Péter

2024.08.20. 15:32

Az érdemkereszt után újabb kitüntetést vehetett át a fáradhatatlan táti állatorvos

Két évvel azután, hogy Ezüst Érdemkeresztet vehetett át, dr. Sebő Tamás Péter, az esztergomi térség nyugalmazott főállatorvosa újabb állami elismerést vehetett át augusztus 20-a alkalmából.

Kemma.hu

Nagy István, az agrárminisztérium tárcavezetője az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta Dr. Sebő Tamás Péter, a Komárom-Esztergom Vármegye Kormányhivatal nyugalmazott járási főállatorvosának, az állami szolgálatban végzett több mint négy és fél évtizedes lelkiismeretes munkájáért. Az elismerést augusztus 20. alkalmából, a Magyar Mezőgzadasági Minisztériumban adták át. 

Két évvel azután, hogy Ezüst Érdemkeresztet vehetett át, dr. Sebő Tamás Péter, az esztergomi térség nyugalmazott főállatorvosa újabb állami elismerést vehetett át augusztus 20-a alkalmából.
A Mezőgazdasági Múzeumban szervezett ünnepségen adták át a díjakat, többek között dr. Sebő Tamás Péternek is
Forrás: kormany.hu

Dr. Sebő Tamás Péter, mint azt a Táti Walzer írta 2022-ben, miután Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott, Esztergomban született, 1978-ban végezte el az Állatorvostudományi Egyetemet Budapesten, majd Táton telepedett le. Kezdetben a TSZ-ben dolgozott, majd hatósági állatorvosnak nevezték ki Tát-Tokod-Tokodaltáró-Mogyorósbánya területére. A 2000-es évek elejétől járási főállatorvosként tevékenykedett. Szabadidejében szívesen kirándul, horgászik, vadászik, valamint egzotikus gyümölcseit gondozza. Szülei, nagyszülei is kertészkedtek, innen ered a kertészkedés iránti vonzódása. 

Ugyanezen az eseményen vehetett át Arany Érdemkeresztet Rombauer Tamás, a Magyarországi Arablótenyésztők Egyesületének elnöke, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok szaktanácsadója, nyugalmazott igazgatója, valamint Bronz Érdemekeresztet Koncz Antal, a Pilisi Parkerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, valamint Kertész József, a Pilisi Parkerdő Zrt. nyugalmazott kommunikációs előadója az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában