Közösség

2024.08.17. 17:03

Az érdekesen bekötött emberek tábora visszaadja az ember hitét a világban

Türelem, megértés, alkalmazkodás gyakorlása. Egyebek mellett ezeket tűzték ki célul azok a szakemberek, akik az idén is megszervezték a nyári ÉBEK foglalkozássorozatot Tatabányán.

Kemma.hu

A Kék Madár Közösség autizmussal élő kamasz fiatalok számára életre hívott csoportjának tagjai maguk választották ezt a nevet: Érdekesen Bekötött Emberek Csoportja. A név pedig jól jelzi, hogy a tagok különleges módon kapcsolódnak a körülöttük lévő világhoz, is igen határozott, sokszor másoktól eltérő véleményük van. 
Ez jó alap volt egy-egy beszélgetéshez is, amely az idén harmadik születésnapját ünneplő közösség életében ma már igen gyakori: a klub tagjainak nagy része barátként közeledik egymáshoz, s a szülők, a fiatalok szabadidejükben is keresik egymás társaságát. 

John Katalin vezette körbe a fiatalokat a Tulipános Házban
John Katalin vezette körbe a fiatalokat a Tulipános Házban
Fotó: S. G. / Forrás: 24 Óra

Az idei nyári foglalkozássorozaton a klubvezető, Dajcs Bernadett munkáját több felnőtt segítő támogatta, s általában 6-8 fiatal kapcsolódott be a programokba. Első alkalommal szerveztek ottalvós alkalmat: Komáromban tölthettek el két napot pihenéssel, közös időtöltéssel a fiatalok. 

Voltak Tatabánya nevezetes helyein is, így ellátogattak a Tulipános Házba, ahol John Katalin, a Tulipános Rendezvényház szakmai vezetője, önkormányzati képviselő vezette körbe a fiatalokat, akik sok időt töltöttek az interaktív bemutatótérben. De jártak standon, Tatán, az Esterházy-kastélyban is, ahol a „tárlatvezetést” már az egyik klubtag tartotta.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában