Baptista Szeretetszolgálat

2024.08.19. 15:18

2500 kisgyerek tanévkezdését segítenék

Idén is megszervezte a Sulipakk kampányt, az iskolakezdési támogatást a rászoruló gyerekek részére a Baptista Szeretetszolgálat. A kampány augusztus 9-én, pénteken kezdődött és szeptember 6-ig tart.

Kemma.hu

A segélyszervezet munkatársai és önkéntesei az elmúlt évben kétezer-ötszáz csomagot osztottak ki az iskolákban és családok átmeneti otthonában, elsősorban az ország legszegényebb vidékein, jellemzően Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj- Zemplén vármegyékben, illetve Baranyában. A korábbi évekhez hasonlóan a baptista tanszergyűjtést Béres Alexandra, a Súlykontroll Program kidolgozója és vezetője jószolgálati nagykövetként támogatja. 
Bizonyos élethelyzetekben komoly terhet ró az iskolakezdés a családokra, főleg ahol több gyermek is él. Ezen igyekszik könnyíteni a Baptista Szeretetszolgálat évről évre a Sulipakk kampánnyal. 

– Partnereink és adományozóink segítségével az elmúlt esztendőben kétezer-ötszáz „sulipakkot” sikerült összeállítanunk, ez pedig azt jelenti, hogy ennyi rászoruló családnak tudtunk segíteni, ennyi kisgyereknek sikerült mosolyt csalni az arcára az új tanév kezdetén – mondta dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke. – Fantasztikus ilyenkor látni, hogy a kislányok és kisfiúk mennyire tudnak örülni egy-egy ceruzakészletnek, új tolltartónak, tornazsáknak. Segélyszervezetünk egész éven át igyekszik segítséget nyújtani a rászoruló családoknak ruhaneművel és tartós élelmiszerrel, az idén megújult Sulipakk kampányhoz pedig remélhetően minél többen csatlakoznak majd. Füzeteket, tolltartót, ragasztót, gyurmát, kulacsot, tornazsákot, iskolatáskát várunk, hogy ezzel is megkönnyítsük a nehéz helyzetben élő gyermekek tanévkezdését és tanulmányaik sikeres elvégzését. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában