A nyár kedvence

2024.07.10. 13:59

Videón a tökéletes görögdinnye titka: erre figyelj, ha édeset akarsz

Frissítő ízével és magas víztartalmával hódít. A nyár egyik legkedveltebb gyümölcse kétségkívül a görögdinnye.

Kemma.hu

De mi a titka ? Hogyan válasszuk ki melyik a legfinomabb görögdinnye ? Megkérdeztünk egy tapasztalt dinnyeárust, hogy milyen jelekre érdemes figyelni a piacon, ha biztosan a legédesebb és leglédúsabb görögdinnyét szeretnénk kiválasztani.

Elvira a görögdinnye árus
Elvira a görögdinnye árus
Fotó: Flajsz Peter

 

Csengő hangot ad

A harmincéves tapasztalattal rendelkező árus Elvira szerint az édes dinnye ismérve a hangja. Ezért hasznos módszer a dinnye megkopogtatása. Az érett görögdinnye csengő hangot ad, amikor megkopogtatjuk. Ha a hang tompa, az azt jelzi, hogy a dinnye még nem érett meg teljesen, vagy már túl érett.

Görögdinnye kocsánya a fontos

Ne felejtsük el megnézni a dinnye kocsányát sem. Az árus szerint az érett dinnye kocsánya élettel teli zöld színű, azt jelzi, hogy időben szedték le és frissen érkezett az eladóhoz. Elmondása szerint a sokak által állított sárga foltja nem befolyásolja az ízét. A sárga folt szimplán az a pont, ahol a dinnye a földön feküdt és érett.

Ezt a két egyszerű, de hatékony tippeket követve könnyedén kiválaszthatjuk a tökéletes görögdinnyét, amely biztosan frissítő élményt nyújt a forró nyári napokon

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában