Rossz hír

2024.07.24. 08:56

Rongálás érte Súr egyik kedvelt pihenőhelyét

Szabadsági téri buszfordulóban található kiülő, jelentős károkat szenvedett. Az esti és éjszakai órákban gyakran használt pihenőhely esetében ez gyakran megtörténik.

Kemma.hu

Az utóbbi időszakban Súr község egyik kedvelt pihenőhelye, Szabadsági téri buszfordulóban található kiülő. Az esti és éjszakai órákban gyakran használt pihenőhely a nem rendeltetésszerű használata miatt szenvedett károkat.

A pihenőhely ezúttal jelentős károkat szenvedett. A tetőszerkezete sérült.
A pihenőhely ezúttal jelentős károkat szenvedett. A tetőszerkezete sérült.
Forrás: Súr Község Önkormányzata/ Facebook

Nem ritka eset

A Súr Község Önkormányzata által közzétett bejegyzés szerint a reggeli takarítás során a sajnos amúgy is megszokottnak mondható rongálódási nyomoknál most nagyobb károkra bukkantak. A kiülő tetőszerkezete sérült vélhetően azért, mert a vékony dekorlécen akart megkapaszkodni az ismeretlen rongáló. Emellett a zsindelytetőt is megbontották, hiányoznak darabjai. A kiülő fa szerkezetén cigarettacsikkek és egyéb szennyeződések, valamint a térkövön motorolajfoltok jelentek meg. Az asztalon és a padokon hagyott nyomok, illetve a kihelyezett utcai bútorokon található károk rontják a közterület esztétikai megjelenését és használhatóságá is.

A zsindelytető több darabja is hiányzik.
A zsindelytető több darabja is hiányzik.
Forrás: Súr Község Önkormányzata/ Facebook

Megóvnák a pihenőhelyet

Sógorka Miklós polgármester felszólította a lakosságot a közterületek rendeltetésszerű használatára, hangsúlyozva, hogy az ilyen jellegű rongálások nemcsak a közösségi életteret rontják, hanem felesleges anyagi terhet is rónak az önkormányzatra. A polgármester elmondta, hogy további intézkedéseket terveznek a vandalizmus megelőzésére és a közterületek megóvására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában