Felhívás

2024.07.16. 09:43

Művészek, alkotók, figyelem! Művészeti ösztöndíjra lehet pályázni

A művészeti életének támogatása érdekében Krajcsirovits Henrik – Városi Művészeti Ösztöndíj néven ösztöndíjat alapított Tatabánya, melyet a képzőművészet, az iparművészet, a zeneművészet, színművészet és színházművészet, táncművészet, a filmművészet, fotóművészet és az irodalom területén alkotók pályázat útján nyerhetnek el.

Kemma.hu

A Krajcsirovits Henrik – Városi Művészeti Ösztöndíjra évente egy alkalommal nyújthat be pályázatot az a művész (természetes személy), aki Tatabányán állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik; 35. életévét a pályázat benyújtásának határidejéig, augusztus 30-ig még nem töltötte be; végzettsége alapján a képzőművészet, az iparművészet, a zeneművészet, színművészet, színházművészet, táncművészet terén alkot, e területek valamelyikén államilag elismert diplomát adó felsőoktatási intézménynek legalább másodéves hallgatója, vagy az irodalom terén tevékenykedik.

A közgyűlés évente egy ösztöndíjat adományoz. A pályázatot augusztus 30-áig lehet benyújtani. Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Intézményfenntartási Iroda (2800 Tatabánya, Fő tér 8.) részére kell benyújtani. Az ösztöndíj folyósításának időtartama: évente január 1-től december 31-ig terjedő 12 hónap.

Az ösztöndíj havi bruttó összege 150 ezer forint. Az ösztöndíjas a támogatott időszak letelte után tájékoztatja Tatabánya közgyűlését a végzett tevékenységéről. A létrehozott alkotásokat az ösztöndíjat követő év januárjában a magyar kultúra napja városi rendezvényén mutatja be. A benyújtott ösztöndíj pályázatnak minden esetben tartalmaznia kell a pályázó szakmai önéletrajzát és az ösztöndíj idejére vonatkozó művészeti terveit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában