Felzárkóztatás

2024.07.14. 12:00

Miért járt Mickey egér a Nyíresben? Mondjuk!

Több mesefigura is ellátogatott az oroszlányi dűlőben élő gyermekekhez. A szervezők szerint a program nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megismerjék mi is az az esélyegyenlőség.

Kemma.hu

Mickey és Minnie egér, valamint Pókember – ezek a mesefigurák látogattak el a Nyíres dűlőben élő gyermekekhez. A színes program pályázati úton jött létre, amely zászlajára tűzte az esélyegyenlőséget.

Esélyegyenlőség
Esélyegyenlőség - ez volt a mesefigurák látogatásának fő célja
Forrás: Beküldött

A TOP Plusz forrásainak és az Oroszlányi szegregációban élők esélyegyenlőségi lehetőségeinek javítása című pályázatnak köszönhetően  „Mesehősök a Nyíres dűlőben” programot szervezett az Önkormányzati Szociális Szolgálat.

Mint arról az oroszlany.hu is beszámolt, a projekt nem csak a roma hagyományok megőrzése és ápolása, hanem a sikeres integráció is. Éppen ezért a szervezők fontosnak tartották különböző szórakoztató, játékos, készségfejlesztő programokat szervezését is, melyekkel a gyermekeknek alig, vagy egyáltalán nincs lehetőségük találkozni.

Érkeztek animátorok, sőt az Ugri-Bugri légvár is garantálta a sikert. Többször villant a vaku a mesehősök mellett, és nem túlzás azt állítani, hogy sok gyermeknek életre szóló élményt szereztek a szervezők.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában