TOP-fejlesztés

2018.07.10. 13:29

Felszámolják a Német- és Nyíres-dűlő telepeit

Címkék#oroszlány

Az itt élő családoknak új, jobb helyet biztosítanak az önkormányzati tulajdonú oroszlányi bérlakásokban.

Petrik J.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül újabb támogatási kérelmet bíráltak el kedvezően. Oroszlány egy 300 milliós projektje kapott zöld utat. A város a TOP-os forrásból – a megyei önkormányzat támogató döntésének köszönhetően – további intézkedéseket tehet a Német- és Nyíres-dűlőben élő kolóniák felszámolására.

Oroszlány egyébként a korábbi, 1,7 milliárdos csomagból valósíthatja meg a bölcsőde eszközfejlesztését, a Bányászati Múzeum korszerűsítését, az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárút kiépítését, valamint közösségi kert és üvegház létesítését hátrányos helyzetű emberek bevonásával.

A megyei közgyűlés elnöke, Popovics György elmondta, nagy öröm, hogy a korábbi nyertes pályázatok után, a TOP-os támogatásokból összesen több mint 2 milliárd forintot fordíthat a város fejlesztésekre, a dűlőkben lakók életszínvonalának és körülményeinek javítására.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, jól látható, hogy Oroszlány fejlődik, szépül, gazdagodik, ugyanakkor a többszörösen hátrányos helyzetűekre is gondol.

Az elnyert 300 millió forintos forrásnak hála, a Német- és Nyíres-dűlők „szegénytelepeinek” felszámolására most alkalom nyílik. Az itt élő családok integrált lakókörnyezetbe költöztetését elősegítve a programban egy önkormányzati tulajdonban álló bérlakástömb felújítását és környezetének fejlesztését valósítják meg. Ezzel megteremtik annak lehetőségét is, hogy a szegregátumban élők olyan területre költözhessenek, ahol közel vannak a közszolgáltatások, valamint az önkormányzat lakásfenntartási támogatási rendszerével is számolva meg is „őrizhessék” a bérleményeiket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában