Oktatás

2024.07.23. 13:00

Kékfény táborban tanulták a biztonságot a gyerekek +fotók

Huszonegyen a Vértes Agorája és vármegyei rendőr-főkapitányág szervezésében öt napon át színes programok részesei lehettek.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség hivatalos oldalán tett közzé egy beszámolót a Kékfény táborról, melyen fiatalok vehettek rész a biztonság oktatásának jegyében.

Fogadom, hogy igyekszem: egészségesen élni, sokat játszani, barátaimmal, családommal személyesen beszélgetni. Fogadom, hogy többet nevetek, kevesebbet szomorkodom és mindig merek segítséget kérni, ha szükségem van rá. Mától a KékFény tábor hőse jelvényt ezek betartásával büszkén viselem.

– közöltek egy részletet abból a fogadalomból, melyet a Coloplastban dolgozók gyermekei a Kékfény tábor utolsó napján tettek. A cél a gyerekek biztonságos életre tanítása volt. Megmutatni nekik, hogy testi-, lelki egészségük, a rendszeres mozgás, az egymás iránti figyelem egyszerre jelent biztonságot nekik maguknak, de családjuknak és a környezetüknek is. A döntéseik után a felelősség vállalása külön beszélgetés témája volt, amit szinte alig tudtuk befejezni, olyan sok jó és rossz példát meséltek a gyerekek.

A bánhidai Puskin Művelődési Házban a Kékfény tábor lakói több rendőrségi tevékenységen vettek részt, reggelenként játékos torna, másnap az intézkedéstaktika és a police medic, a további napokon pedig a baleset- és bűnmegelőzés szerepelt a programban. A rendőrkutyák és társaik is ellátogattak hozzájuk és péntekre meglepetés érkezett. Zafír, a terápiás kutya az egymás elfogadása, a gyengébbek segítése témákat hozta el egy-egy órára. Készültek festett kavicsokból önarcképek és közlekedési rajzok is.

A táborban folyamatosan jelen volt a rendőr-főkapitányság civil kapcsolatokért felelős munkatársa, így az egyes foglalkozásokat a gyerekek érdeklődésére tudták szabni. Kétségkívül a legjobb élmények közé tartozik számunkra, hogy az eleinte zárkózottnak tűnő iskolások a nekik leginkább tetsző programok mellett egyhangúlag azzal búcsúztak tőlünk, hogy megköszönték a sok-sok beszélgetést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában