Tarján

2024.07.20. 14:38

Hangulatjelekkel mondtak véleményt a táborlakók

Szentmisén és interaktív előadáson jártak, kirándultak például Esztergomba, ahol a szakrális látnivalókat sem hagyták ki. Ez volt a júliusi hittantábor Tarjánban, ahol az idén is nagy siker kísérte a programokat.

Kemma.hu

Mintegy 42 gyermek érkezett a tarjáni hittantáborba, akikre számos érdekes program várt. Ahogyan az időtöltésre, úgy az időjárásra sem lehet panasz: kánikulát jelezett a meteorológia, ami beigazolódott.

Hittantábor Tarjánban
A hittantábor az idén is nagyon népszerű volt Tarjánban
Forrás: Beküldött

A közösség a facebook-oldalon számolt be a tábori élet mindennapjairól. Mint írják, vendégül látták Kovács Csaba Albert tatai atyát, aki a nyitó szentmisét celebrálta, majd a tábor mottójához kapcsolódóan interaktív előadást tartott. A jelmondat a 121. zsoltárból való: 

Tekintetem a hegyek felé emelem: honnan jön segítség számomra?

 A segítség a Jóistentől érkezik, ha kitartunk mellette, kérjük őt, és nem feledkezünk meg arról, hogy hálásak legyünk neki azokért a kegyelmekért, amelyeket kapunk tőle – fogalmazták meg gondolataikat a szervezők. Kegyelmét megtapasztalták a tábor során is. A kézműveskedésen alkottak a gyermekek. Az első szakrális látnivaló a kápolna volt, ahol egy tized rózsafüzérrel köszöntötték a Szűzanyát.

Hittantábor Tarjánban
Goldschmidt Éva koordinálta a gyermekeket
Fotó: Facebook/Tarjáni Plébánia Közössége

Később, Szentner Anita akadályversenyre hívta a táborlakókat, akik a nyolc állomás teljesítésével bizony megérkeztek a Baglyas Parkba. Frappáns feladványokkal készültek: volt csokiízlelés és tűzrakás, valamint bibliai eseményeket lehet rajzolni az aszfaltra. Végül Szentner-Gimmler Szilvi break táncos tartott táncórát, amelybe lelkesen bekapcsolódtak főleg a kisebbek. Az ökomenikus napot a református táborozó testvérekkel együtt töltötték, meghallgatták Isten igéjét és Bálám szamarának történetét. 

Hittantábor Tarjánban
Több templomot is felkerestek a táborlakók
Fotó: Facebook/Tarjáni Plébánia Közössége

A kultúrban Lantosné Harum Szabina Venom kutyusával bemutatót tartott, amelyet a Csodálatos mustármag című előadás követett a Gulliver Színpad játékában. Voltak katolikus templomban, ahol Zoltán atya bemutatta a templomot, és énekelt a táborozókkal. A kultúrban már a mozgásé volt a főszerep, Szentner Anita megtornásztatta a sok-sok gyermeket, majd az iskolakertnél a járdán irányított aszfaltrajzolás következett mindkét tábor csapatainak. Mindenki ugyanazt rajzolta, mégis mások lettek az alkotások. Többek között esztergomi kirándulás is szerepelt a programok között: az ország legnagyobb napórája, a bazilika, a Bakócz-kápolna, valamint a Szent Tamás-hegyi kálvária szoborcsoportja is várt a gyermekekre.

Hittantábor Tarjánban
Esztergomi kirándulás is szerepelt a programok között
Fotó: Facebook/Tarjáni Plébánia Közössége

A hittantábor végén hangulatos ajándék készült

A tábor utolsó napján Recsákné Hermann Andrea tartott hittanórát az Olajfák hegyének eseményeiről, majd a gyermekek elkészítették a hangulatjeles virágukat. A szirmait kiszínezték, a közepébe pedig olyan érzelmet kifejező arcot rajzoltak, amely tükrözte, hogyan érezték magukat a táborban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában