Máltaisok

2024.07.19. 07:54

Ingyenesen táboroztak a hátrányos helyzetű gyerekek

Több mint harminc rászoruló gyerekek számára szervezett egyhetes nyári napközis tábort a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A rendezvényt helyi civilek és vállalkozók is támogatták.

Kemma.hu

Ahogy a komarom.hu is írja, a tábort a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyerekek részére ingyenesen biztosították. Horváth István, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportjának vezetője hangsúlyozta, az adományokból minden kiadást fedezni tudtak.

A gyerekek sokat fociztak a táborban
A gyerekek sokat fociztak a táborban
Fotó: Komáromi Városmarketing Kft. / Forrás: Facebook

A táborozókhoz a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület munkatársai is ellátogattak, akikkel széncinegéket és búbosbankákat gyűrűztek a gyerekek. Nagy népszerűségnek örvendett Mózes László íjászbemutatója, és Benyó Erzsébet mesemondó előadása is.

Kirándulásra is jutott idő a hét folyamán, így a fiatalok ellátogattak a Brigetio Öröksége Látogatóközpontba, fagyiztak a Molnár Cukrászdában, és strandoltak a Brigetio Gyógyfürdőben. A táborban fociztak, sakkoztak, kipróbálták az udvaron felállított ugrálóvárat, az együtt töltött napokra pedig a Komáromi Önkéntes Tűzoltók tették fel a koronát, akik habpartival lepték meg a gyerekeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában