Környezetvédelem

2024.07.29. 16:41

Sikeres volt a csikkgyűjtés, hamar megteltek a zsákok cigarettavégekkel

Rövid időn belül rengeteg, apró méretű hulladék került zsákokba Esztergomban, ahol a minap a Klímapolitikai Intézet az önkormányzattal és az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel közösen cigarettacsikk-gyűjtést szervezett.

Walczer Patrik

Immár negyedik alkalommal rendezik meg az MCC Fesztet, a fesztivál előtt minden évben környezetvédelmi akciót tartanak. Kétszer a Palatinus-tó partján gyűjtötték a szemetet, tavaly Esztergom Belvárosában tevékenykedtek az önkéntesek. Idén ismét a belváros tisztult meg.

Rövid időn belül rengeteg, apró méretű hulladék került zsákokba Esztergomban, ahol a minap a Klímapolitikai Intézet, az önkormányzattal és az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel közösen cigicsikkgyűjtést szervezett.
Önkéntesek tisztították meg Esztergomot, sikeres volt a cigicsikkgyűjtés.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

A megnyitón Steindl Balázs alpolgármester úgy fogalmazott: döbbenetes, hogy egy nap alatt rengeteg csikk gyűlik össze úgy, hogy egyébként több mint 500 kézi hulladékgyűjtő van a városban. Említette, hogy a Zöld-Út Esztergom Kft. munkatársai nap mint nap küzdenek azért, hogy tiszta legyen Esztergom. Úgy véli, az akció szemléletformáló erővel is bír és ha már csak 4 emberrel kevesebben dobják el a csikket, már megérte a fáradozás.

Kitta Gergely, az augusztusi fesztivált rendező Mathias Corvinus Collegium (MCC) intézetekért felelős igazgatója köszönetet mondott a városnak, hogy minden évben támogatják kezdeményezéseiket, majd megjegyezte: a szemétszedés mellett tavaly még fákat is ültettek.

Szebenyi Péter, zöld influenszer, a Klímapolitikai Intézet munkatársa rövid eligazítást tartott és arra kért mindenkit, osszák meg a közösségi médiában, hogy részt vesznek az eseményen, hogy másoknak is példát mutassanak a környezetvédelem terén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában