Programajánló

2024.07.18. 19:45

Bulizhatunk hajnalig, elúszhatunk Párizsig - mutatjuk a legjobb programokat a hétvégére

Gyerekprogramot keresel? Kikapcsolódnál a családdal? Felnőttként töltenéd tartalmasan a hétvégét? Érzed a tavaszt és mozdulnál? Van ötletünk, mit csinálj!

Kemma.hu

Mutatjuk a legjobb vármegyei programokat a hétvégére.

Három napig tart a búcsú Tardoson

Július 20-án, szombaton kezdődik, és még 22-én, hétfőn is tart majd a tardosi búcsú. Szombaton 9 órakor a Közösségi házban jóga lesz. A nagy hőség miatt több program is elmarad. 20 órakor jön a stand up, 21 órától élő retro zene, majd 23 órától disco zárja az első napot. Szombat reggeltől hétfő estig, a múzeumban megtekinthetők a hímző és papírfonó szakkörösök gyönyörű alkotásai. Vasárnap és hétfőn pedig búcsúi forgatag lesz a faluközpontban.

Hajnalig mulathatunk a bajnaiakkal

Délben gyújtják meg a tüzeket Bajnán, a falunap főzőversenyén július 20-án. A délután a gyerekeké lesz, kedvükben járnak majd a családi versenyek, az öko játszóház és a kézműves foglalkozás is. Utána lesz szkander, kutyás bemutató, majd estig sorban váltják egymást a jobbnál jobb színpadi programok. 19 órakor kezdődik Auth Csilla koncertje, 20 órától az utcabál Borbély Györggyel, este 10-től pedig tűzshow nyűgözi le a közönséget, amit hajnalig tartó retro disco követ. Lesz még arcfestés, légvár, buborékfoci, lufibohóc, és minden olyan finomság, ami nem hiányozhat egy falunapról.

A szabadságharc korába csöppenhetünk Tatán

Napóleon-kori és 1848/49-es hagyományőrző bemutató lesz a Tatai vár udvarán július 20-án. Ezen a szombaton a városba látogatnak a korszakot megidéző hagyományőrök. A programok ingyenesek, a szervezők pedig a család minden tagjára gondoltak, lesz ugyanis fegyverbemutató, interaktív játékok, koszorúzás, előadások, alaki mozgások, katonai toborzó és autentikus zene és tánc, tüzérségi és gyalogsági lövész bemutató, de még borkóstoló is, ami regisztráció esetén ingyenes.

Az olimpiára készül Komárom

Olimpia váró sporthétvégéket rendez a Brigetio Gyógyfürdő. Az ötkarikás játékok tiszteletére a sportolni vágyók öt hétvégén keresztül különböző sportágakban mérhetik össze tudásukat. Július 20-26. között fürdő úszás tömegsport akciót hirdetnek: az önként vállalkozók csatlakozhatnak ahhoz az akcióhoz, és leúszhatják a Komárom-Párizs távolságot, amely nem kevesebb, mint 1175 kilométer. Bárki bármilyen távot választhat néhány száz métertől, több kilométerig. A résztvevők a leúszott távokat összeadva, közösen érhetik el a hatalmas távolságot. Az úszók részt vesznek a július 27-én a Strandok Éjszakája program keretében megtartandó sorsoláson is. A megnyitó után 11.20-kor kezdődik meg az 1175 kilométeres táv leúszása. Közben pedig még Szuperbuli is lesz Dj Bólival 13 óráig az élménymedencénél.

Sportolhatunk Esztergomban is

Teliholdfutam, Telihold Úszás, Telihold Evezés és Telihold Kerékpáros Túra is lesz a hétvégén Esztergomban. Július 20-án, szombaton a futókra és az úszókra számítanak a szervezők, míg az evezőkre és a kerékpárosokra 21-én, vasárnap vár majd a megmérettetés. Arról, lehet-e még nevezni, lesz-e helyszíni nevezés, érdemes előre tájékozódni.

Ingyenes erőd nap lesz Komáromban

Családi erődnapra várják az érdeklődőket július 21-én délután Komáromba, a Monostori Erődbe. Az ingyenes erőd napra a szervezők 16 órától várják a családokat, akiknek különböző vízi játékokkal, pékmesterség foglalkozásokkal, látványos fegyverbemutatóval és érdekes tárlatvezetésekkel készülnek. A tárlatvezetések útvonala 90 százalékban a hűvös erőd falai között vezet, úgyhogy a hőgutától sem kell tartani. Egész délután a Társaskamra csapata különböző társasjátékokkal készül a társasjáték rajongóknak, 18.30-tól pedig a Barakoo csapata élménydobolást tart a légkondicionált rendezvénysátor kis színpadán. 20 órától Az elátkozott királylány mesemusical látható a szabadtéri Klapka színpadon, mely előadás színházjegy megvásárlásához kötött.

Különleges élménnyel gazdagodhatunk a Fényesen

Alkonytúrára várják az érdeklődőket a Tatai Fényes Tanösvényen július 21-én, vasárnap. A különleges vezetett túra napnyugtától holdkeltéig, 20.30-tól körülbelül 22.30-ig tart majd. Az élményekkel teli sétán az alkonyi lápvidéken tapasztalt, nagy tudású szakvezető ismerteti a résztvevőkkel a Forrásvidék élővilágát, vízrajzát, geográfiai tudnivalóit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában