Testületi ülés

2024.06.28. 19:53

Nem lesz akkumulátorgyár Oroszlányban

Megtartotta utolsó ülését a jelenlegi oroszlányi képviselő-testület. A csütörtöki ülésen a képviselők az esetleges Oroszlányban létesülő akkumulátorgyárról is állást foglaltak.

Kemma.hu

Június 27-én tartotta a jelenlegi oroszlányi képviselő-testület utolsó ülését. Lazók Zoltán polgármester, aki utoljára vezeti a jelenlegi testületet, 11 napirend megvitatására tett javaslatot – többek között az oroszlányi akkumulátorgyárral kapcsolatban – közülük kilencet nyílt, míg kettőt zárt ajtók mögött vitattak meg.

Egy esetleges akkumulátorgyár létesítéséről is szó esett az oroszlányi képviselő-testületi ülésen
Egy esetleges akkumulátorgyár létesítéséről is szó esett az oroszlányi képviselő-testületi ülésen
Fotó: Flajsz Peter

Több fontos határozatban is állást foglaltak az oroszlányi képviselők

A csütörtöki ülésen 25-ben maximalizálták a 2024-25-ös évben indítható óvodai csoportok létszámát, továbbá döntöttek a Brunszvik Teréz Óvoda tetőszigetelésével kapcsolatos költségvetésekről, a városvezetés önkormányzati hitelből fedezné a csaknem 37 millió forintos összeget. A képviselők egyhangúan elfogadták a Településrendezési Tervvel kapcsolatos döntéseket és az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal 2023. évi munkájáról szóló beszámolót.

Rajnai Gábor alpolgármester egy esetleges, Oroszlányban létesítendő akkumulátor gyár megvalósulása ellen kért elvi állásfoglalást a képviselőktől. Az OLPK elfogadta a határozati javaslatot. A testület végül úgy határozott nem támogatja akkumulátorgyár Oroszlányba történő esetleges telepítését, továbbá az érintett lakosság egyetértése nélkül nem létesíthető akkumulátorgyár a településen. 

A Fidesz-KDNP-s Papp Péter aziránt érdeklődött, hogy volt-e bármiféle megkeresés az akkumulátorgyár létesítésével kapcsolatban, vagy csupán városi pletyka az egész. A városvezető elmondta, hogy semmilyen konkrét megkeresésről nem tud. 

Gyuga Mihály (Fidesz-KDNP) nem érti, hogy miért ilyen nagy a közvélemény feltüzelése, az akkumulátorgyárak, feldolgozóüzemek ellen. Szerinte nem érdemes a lakosságot felhergelni. Papp Péter Attila (Fidesz-KDNP) végül úgy fogalmazott, hogy feltételezésekre nem szavaz, majd akkor voksol, ha lesz hivatalos megkeresés az ügyben, így a többi kormánypárti politikussal együtt kikapcsolta szavazógépét. Szanyi Gábor úgy fogalmazott, hogy helyi népszavazást kéne kiírni az ügyben.

Az ülés zárt ajtók mögött fejeződött be. A Malom-tó fejlesztéséről hoztak döntéseket, végül elfogadták az augusztus 20-i városi kitüntetésekre tett javaslatokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában