Együttműködés

2024.07.18. 15:00

Szentpéterre látogatott az ácsi delegáció, erről kötöttek megállapodást

A felvidéki Szentpéter községbe látogatott el egy kisebb ácsi delegáció. Az út apropóját a szentpéteri falunapi események és egy szlovák–magyar határon átnyúló kezdeményezés adta.

Körtvélyfáy Dina

Szentpéterrel már évek óta jó kapcsolatot ápol az ácsi önkormányzat. Legutóbb az Ács-Kapocs Fesztiválon találkozhattak felvidéki barátaikkal, ahol Hamran Tibor polgármester meginvitálta az ácsiakat a szentpéteri falunapra.

Az ácsi delegáció határon átnyúló együttműködést írt alá
Az ácsi delegáció határon átnyúló együttműködést írt alá
Fotó: beküldött / Forrás: Facebook

Nem csupán baráti látogatásról volt szó, több település közötti kulturális, szakmai együttműködés és tapasztalatcsere is történt. Elsőként a polgármesteri hivatal dísztermében fogadták az ácsiakat, ahol polgármester köszöntője után, meghallgathatták Szentpéter történetét, majd a jelenlévő testvértelepülések és baráti települések vezetői aláírták azt a kulturális együttműködésről szóló okiratot, ami hivatalosan is megerősíti a települések közötti szakmai kapcsolatokat.

A hivatalos program után közös ebéden vehettek részt, majd kisvonatra szállva járhatták körbe a települést. Közös céljuk az is, hogy közös projektben újítsák fel a Zichy hagyatékot képező kastélyokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában