Galéria

2024.06.29. 08:30

Nemzeti és történelmi emlékhelyek képeslapokon a KPVDSZ-ben

Nemzeti és történelmi emlékhelyeket jelenít meg Nagyné Horváth Eszter képeslapkiállítása, amely a KPVDSZ Művelődési Ház folyosó galériáján nyílt meg – adta hírül az intézmény közösségi oldalán.

Kemma.hu

Nagyné Horváth Eszter képeslapkiállítása a KPVDSZ Művelődési Ház folyosó galériáján nyílt meg

Forrás: Raáb Zoltán/Facebook/KPVDSZ

A gyűjtő már több alkalommal mutatkozott be a művelődési házban, ezúttal a nemzeti, egyetemes magyar történelem áttekintését ábrázoló képanyag ajánlására került sor. A kiállítás megnyitóján Imréné Zalaba Márta, a bánhidai Jókai Mór Általános Iskola nyugalmazott történelem-magyar nyelv és irodalom szakos tanára rendhagyó előadással villantotta fel a csaknem ezer évet felölelő magyar történelem emlékhelyeit. A kiállítás megnyitóján a hagyományokhoz híven Somogyi Nóra, a KPVDSZ Művelődési Ház igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Bevezetőként egy a témához illő verset Szakmári Rozália tolmácsolásában hallhattak a látogatók.

Nagyné Horváth Eszter hatalmas gyűjteménnyel, több mint 90 ezer képeslappal rendelkezik. Szenvedélyét édesapjától örökölte.

A kiállítás július 30-áig tekinthető meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában