Óváros, Felsőgalla

2023.08.09. 20:14

Megtörtént az első kapavágás Felsőgallán, a minibőlcsőde építése érdekében

Hosszú várakozás után végre elkezdődhet a felsőgallai nemzetiségi óvoda mellett a minibölcsőde építése, majd az Óvárosi intézmény bővítése. A hírt az országgyűlési képviselő mellett a városrész önkormányzati képviselője, és a város is bejelentette közösségi oldalán.

Kemma.hu

Megkezdődött a felsőgallai minibölcsőde építése

Forrás: Facebook/Bencsik János

Már évekkel ezelőtt megfogalmazódott Felsőgallán egy bölcsőde nyitása. Négy évvel ezelőtt az akkori családügyi miniszter, Novák Katalin tett ígéretet arra, hogy pályázat benyújtása esetén megvalósulhat. Ezután egy évvel a pénz is megérkezett – adta hírül Bencsik János, országgyűlési képviselő bejegyzésében. A kivitelező a napokban vette át a területet. 

John Katalin a városrész önkormányzati képviselője megköszönte bejegyzésében Bencsik János közbenjárását és azt, hogy ismét a felsőgallaiak mellé állt. „Nélküle nem tartanánk itt...és még most sem kezdődtek volna el a munkálatok” – fogalmazott a képviselő. 

Az önkormányzat közösségi oldalán az olvasható: a felsőgallaiak joggal büszkék iskolájukra, óvodájukra, azonban bölcsődés korú gyermekek elhelyezésére a városrészben jelenleg még nincs lehetőség. Ezt a hiányosságot pótolja majd a most épülő mini bölcsőde, ahol 14 gyermek elhelyezésére lesz lehetőség. 

A bejegyzésben szerepel, hogy 350 millió forintos Európai Uniós pályázati forrásból valósul meg a fejlesztés a felsőgallai helyszín mellett Óvárosban, a Béke utcában is, ahol a már meglévő bölcsőde férőhelyeinek bővítését is megcélozza. Az óvárosi intézmény 24 férőhellyel bővül, amely kettő csoportszoba megépítését jelenti. Ezen felül itt is megépülnek a kapcsolódó kiszolgáló egységek, amelyek együttesen egy új nyaktaggal kapcsolódnak majd a meglévő épülethez.

A tatabányai bölcsődefejlesztés III. üteme a lakosság által támasztott igényekhez alkalmazkodva a férőhelyszám optimalizálását, a területi hozzáférhetőség javítását és a bölcsődei szolgáltatások minőségi fejlesztését tűzte ki célul – olvasható az önkormányzat közösségi oldalán megjelent bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában