Fejlesztés

2024.06.28. 11:36

Multiszenzoros szobára gyűjtöttek a tatai bölcsőde családi napján + videó

Különleges, multiszenzoros szobára gyűjtöttek adományt a családi napon. A Tatai Csillagsziget Bölcsőde nyílt napján csaknem kétszázan voltak.

Kemma.hu

Ismerkedős családi napot rendeztek Tatán, a Csillagsziget Bölcsőde nevelői. Az eseményen a jelenlegi és a leendő bölcsisek és szüleik, testvéreik tölthettek együtt egy feledhetetlen délelőttöt. A családok adományából pedig egy új, speciális szoba felszerelését fogja bővíteni a bölcsőde. 

Szülők és gyerekek, bölcsisek, ovisok és iskolások is fantasztikus délelőttöt tölthettek együtt. A Csillagsziget Bölcsőde családi napja igazi élmény volt mindenkinek.
A Tatai Csillagsziget Bölcsőde nyílt napján közel kétszázan voltak. Tűzoltóautó, Dotto és póniló is várta a gyerekeket 
Fotó: G.D.V. / Forrás: 24 Óra

A Tatai Csillagsziget Bölcsődében jelenleg 9 csoport működik, ahova összesen 106 kisgyerek jár. Az egyik csoportban speciális nevelési igényű gyerekeket fogadnak, akikkel szakképzett fejlesztőpedagógusok foglalkoznak. Az Újhegyi tagintézményben pedig további 3 csoportba 42 kisgyereknek biztosítanak ellátást. 

Ismerkedés a bölcsőde családi napján

Fekete Éva, az intézmény vezetője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a gyerekeknek a fele megy szeptembertől óvodába, a helyükre pedig érkeznek az új bölcsisek. Most ennek a 150 kisgyereknek és családjuknak biztosítottak ismerkedési lehetőséget rengeteg játékkal, élménnyel és sok-sok finomsággal együtt.

– Minden évben több alkalommal is tartunk különböző családi eseményeket. Ilyen például a Márton-nap, vagy a tökfaragás, illetve a gyereknap előtti gyerekhét is. Ilyenkor mindig igyekszünk valami különleges élménnyel készülni. Az egyik legnagyobb és legkedveltebb eseményünk a nyári szünet előtt tartott családi nap is, ahol az óvodába menő gyerekektől búcsúzunk, illetve köszöntjük a szeptembertől érkezőket. természetesen ezt rengeteg játék és élmény kíséretében, ahol a szülőknek és a gyerekeknek is lehetősége van az ismerkedésre – magyarázta az intézmény vezetője, aki azt is elmondta, hogy a rendezvényen lehetősége volt a szülőknek megkóstolni, hogy mit is esznek csemetéik a bölcsődében. A konyhás nénik ugyanis a gyerekek reggeli és délutáni menüjéből tálaltak fel saját készítésű édes és sós krémekkel, paprika vonattal, cukkinihajóval, gyümölcstálakkal és házi pogácsával kedveskedtek a résztvevőknek. A rengeteg kreatív foglalkozás és játék mellett pedig volt tűzoltóautó, pónilovaglás is, illetve a Dotto egy kis városnézésre is elvitte a családokat. 

Szülők és gyerekek, bölcsisek, ovisok és iskolások is fantasztikus délelőttöt tölthettek együtt. A Csillagsziget Bölcsőde családi napja igazi élmény volt mindenkinek.
A konyhások a bölcsiben reggelire és uzsonnára felszolgált menükből készítettek szemkápráztató alkotásokat
Fotó: G.D.V. / Forrás: 24 Óra

Fekete Évától azt is megtudtuk, hogy most először arra is volt lehetősége a családoknak, hogy adománnyal támogassák a bölcsőde fejlesztését. A sülők és a bölcsődei dolgozók által bevitt kis ajándékokból zsákbamacskát készítettek külön a lányoknak és a fiúknak. A kis csomagokban kisautók, buborékfújók, vízipisztolyok, ékszerek és napszemüvegek is lapultak. 

Új fejlesztés készül

A zsákbamacskákból, illetve a perselybe dobott adományokból mintegy 100 ezer forint gyűlt össze. A város támogatásából, illetve a családi napon összegyűlt adományokból egy multiszenzoros szobát szeretnének kialakítani. A különleges szobában különböző fény és hanghatásokkal alakítanak ki meleg, barátságos megnyugtató környezetet, ami segít a beszoktatási időszakban, illetve az SNI-s gyermekek fejlesztésében is. Ha minden jól alakul, akkor szeptemberre, az új gyerekek érkezésére el is készülhet a "nyugiszoba". 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában