Védekezés

2024.06.08. 21:33

Győzött az összefogás, átvészelték az árhullámot Esztergomban

Június 7-én 560 centiméteres vízállással tetőzött a Duna Esztergomnál. Hernádi Ádám polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett az árhullám elleni védekezésben.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, az esztergomi önkormányzat a vízügyi szakemberekkel közösen vette fel a harcot az árvízzel szemben. A Prímás-szigeten, a Rugby Club Hostellel szembeni volt sólyázónál ideiglenes gátat alakítottak ki. Erre azért volt szükség, hogy a magas vízállás ellenére is biztosítani tudják a Nagy Duna sétányon a zavartalan közlekedést.

Június 7-én, 560 centiméteres vízállással tetőzött a Duna Esztergomnál. Hernádi Ádám polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett az árhullám elleni védekezésben.
Sikeresen védekeztek az árhullám ellen Esztergomban.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Bár az ideiglenes védmű csak 600 centiméteres vízállásig tudta volna garantálni azt, hogy járművekkel lehessen közlekedni a Rugby Club Hostel előtt, végül nem kellett útlezárástól tartani, hiszen az árhullám 560 centiméterrel tetőzött Esztergomnál.

Hernádi Ádám szombaton közösségi oldalán megjegyezte: a Nagy Duna sétányon percenként 10 gépjármű haladt át, ha nem védekeztek volna, akkor ez a forgalom mind a belvárost terhelte volna.

„Úgy érzem, volt értelme a munkának!” – tette hozzá a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában