Felhívás

2024.05.10. 17:40

Ötletes kisfilmek a gyalogosoknak

Hogyan kapcsolódik össze a zene és a rendőrség? És mindehhez hogyan társulnak a fiatalok? A TMJV József Attila Könyvtár különleges eseménynek adott helyet május 10-én, pénteken délelőtt. A rendőrség új, ötletes kisfilmjeit mutatták be.

Kemma.hu

A baleset-megelőzés érdekében nem mindennapi képsorok keltik fel a gyalogosok figyelmét. A rendőrség a fiatalok figyelmét is felhívja az új kisfilmekkel.

Lépésről lépésre: A rendőrség pénteken bemutatta az ötletes kisfilmeket
Lépésről lépésre: A rendőrség pénteken bemutatta az ötletes kisfilmeket
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

– Igazi összefogásnak az eredménye ez a mai napi rendezvényünk, hiszen szerencsésen kapcsolódik össze Tatabánya Város Fúvószenekarának ötven éves jubileuma és a rendőrség Baleset-megelőzési kampánya, ezen belül is Lépésről lépésre elnevezésű kampányunk, amelyet idén a gyalogos közlekedés biztonság érdekében hirdetett meg a Komárom-Esztergom Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében – emelte ki Milus Gábor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, címzetes egyetemi docens.
Az idén ötvenéves fúvószenekar és a T-Busz Kft. társadalmi felelősségvállalása is egy közös akcióban nyilvánul így meg.

A rendőrség fontos témára hívja fel a figyelmet

– A vármegye területén ebben az évben április végéig összesen a gyalogosok hibájából tíz esetben következett be személyi sérülés és közlekedési baleset. Ennek során vétlen gyalogos esetén tizenhárom alkalommal történt , és a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken pedig kilenc személyi sérülés, baleset történt ebben az időszakban. A legtöbb Tatabánya, valamint Tata, Oroszlány és Dorog területén.

A kisfilmek a burleszk műfajában készültek el, amelyeket Mohácsy Viktor, tatabányai operatőr-vágó-fotós készített. A cél az volt, hogy a fiatalok saját nyelvéhez is közelebb kerüljenek ezek a komoly információk.

– Amikor megkaptam a felkérést a kisfilmek elkészítésére, nagyon örültem, mert egy fontos témában vehettem részt. A videók által talán sikerült felhívnunk a figyelmet a gyalogos közlekedés veszélyeire, illetve talán közelebb hozhattuk a fiatalok számára is ennek a fontosságát. Jelen legyünk, ne pedig a mobilokat nyomkodjuk – hangsúlyozta Mohácsy Viktor.

Az első videó már kikerült a rendőrség hivatalos közösségi oldalára.

Így készültek a nem mindennapi kisfilmek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában