Tragédia

2024.05.19. 11:47

Halálos hajóbaleset történt a Dunán: fotón az érintett hajó, amely Komáromnál állt meg

Baleset történt a Dunán Verőcénél, ahol egy szállodahajó ütközött egy másik kisgéphajóval szombat éjjel. A halálos hajóbalesetben ketten meghaltak, és öten eltűntek. Az érintett szállodahajó Komáromnál állt meg, amelyről fotó is készült.

Kemma.hu

A Pest vármegyei katasztrófavédelemhez néhány perccel éjfél előtt érkezett bejelentés a halálos hajóbalesetről: kiderült, hogy egy szállodahajó és egy másik hajó ütközött szombaton éjjel Verőcénél a Dunán. A szállodahajó később Komáromnál állt meg, amelyről egyik olvasónk küldött képet. Ezen jól látható, hogy a hajó orra megsérült.

Halálos hajóbaleset, Komárom, szállodahajó
A halálos hajóbalesetben érintett szállodahajó
Forrás: Beküldött

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője sajtótájékoztatón elmondta, hogy jelenlegi tudásuk szerint összesen nyolc felnőtt utazott a kisgéphajón, és megerősítette, hogy ketten meghaltak, öten pedig eltűntek. Három férfit és két nőt jelenleg is motorcsónakokkal és drónokkal keresnek.

Halálos hajóbaleset, Komárom, szállodahajó
Forrás: Beküldött

A rendőrségtől azt is megtudtuk, hogy a szállodahajót Komáromnál állították meg, és a vizsgálatok során megállapították, hogy a hajó oldala sérült. Jelenleg a rendőrök mindkét hajó vonatkozásában szemlét tartanak, és büntetőeljárást rendeltek el több ember halálát okozó, vízi közlekedés veszélyeztetése miatt ismeretlen tettessel szemben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában