Jó idő

2024.05.07. 09:06

Az Öreg-tó már nyári „üzemmódra” váltott

Remek hír a nyári sportok szerelmeseinek: az Öreg-tó felkészült az új szezonra.

Kemma.hu

A tatai Öreg-tó a város központi helyszíneként szolgál. A különböző hasznosítások következtében egész évben nagy figyelem övezi a tó életét. Szinte az év minden napján találkozhatunk a tóparton gyalogló, kocogó, kerékpározó emberekkel, áprilistól októberig a különböző vízi sportok kedvelőit láthatjuk a tavon, az őszi-téli időszakban a vízi madarak sokaságában gyönyörködhetünk és az őszi lehalászás idejére a halak sokasága is felnő.

Az Öreg-tó felkészült a nyári szezon indítására
Az Öreg-tó felkészült a nyári szezon indítására
Forrás: Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság/Facebook

A különböző hasznosítások fenntartása érdekében téli és nyári vízszinttel üzemeltetjük a tavat, ez a vízszint a nyári időszakban 193 cm, a téli időszakban 93 és 33 cm között változik az üzemrend szerint. Az ürítést illetve töltést a tó üzemelési szabályzatának megfelelően végezzük, természetesen a hidrológiai adottságok befolyásolják ezeket a folyamatokat. 

2024-ben a hidrológiai adottságok kedvezően alakultak, így már május 1-re elértük a 193 cm-es nyári üzemi vízszintet - írta a Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság hivatalos Facebook-oldalán. Az Által-ér torkolat és a Tatai vár közti területen október 1-ig, az ürítés megkezdéséig ezen a szinten hullámzik majd a tó 202 ha felületű vízfelszíne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában