Forgalom

2024.05.05. 13:28

Napokon belül újra működhetnek az Ady Endre úti jelzőlámpák

A kerület képviselője is megkérdezte a Közútat az Ady Endre úti lámpákról. Megtudta, hogy mikor működhet újra a jelzőlámpa.

Goletz-DeáK Viktória

Boglári Zoltán, Tata képviselője közösségi oldalán osztotta meg azt a jó hírt, hogy hamarosan újra működhet a jelzőlámpa az Ady Endre úton. 

Több mint egy hónapja sárgán villognak a lámpák a forgalmas kereszteződésben.  jelzőlámpa
A forgalmas kereszteződésben több mint egy hónapja nem működik a jelzőlámpa
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra 

Sárgán villog a jelzőlámpa

– Az Ady Endre utcában március 22-én egy sajnálatos baleset következtében a rendőrség melletti forgalomirányító berendezés megrongálódott. Képviselői kérdést tettem fel a Magyar Közút Nonprofit Kft. Komárom-Esztergom Vármegyei Igazgatóságának: Mikorra várható a javítás? Mivel a lámpa hiánya jelentősen akadályozza a forgalmat, különösen az Egység utca és az Erzsébet királyé tér felől a főútra balra kanyarodókat érintően. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy a kárfelmérés megtörtént. A berendezés helyreállításához külső vállalkozó bevonása szükséges. A munkák várható legkésőbbi kezdési ideje: 05.06-i hét, és 2-3 napot vesz igénybe – írta posztjában a képviselő.

A közelmúltban súlyos mentőbaleset történt Tatán, amikor egy mentőautó elé kanyarodott egy autós. A szirénázó jármű a kereszteződésnél lévő oszlopnak csapódott.
A szirénázó mentő elé autó kanyarodott. A mentőbalesetben kettő mentős súlyosan megsérült
Forrás: Beküldött

A Kemma.hu is megkérdezte korábban a Közutat a témában. Akkor azt a választ kaptuk, hogy már ezen a héten kijavítják a hibát. 

– A kiterjedt mértékű meghibásodáshoz külső szakvállalkozás bevonása volt szükséges. Megtörtént a részletes kárfelmérés, viszont mivel itt nem egyszerű hibaelhárításról van szó és speciális berendezéseket kellett újra beszerezni, ezért a folyamatok átfutási ideje is hosszabb volt. Ha az időjárás is megfelelő lesz akkor terveink szerint a jövő hétig (április-május fordulójára - a szerk.) a munkálatok is elkezdődhetnek, onnantól számítva azok 2-3 napon belül be is fejeződhetnek – írták válaszukba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában