Kivitelezés

2024.05.29. 08:28

Jól halad felújítás, leemelték a városháza óratornyának tetejét

Daruval emelték le a Bottyán-palotaként is ismert épületegyüttes óratornyának tetejét. Újabb látványos szakaszához érkezett az esztergomi városháza felújítása.

Kemma.hu

Hernádi Ádám, a város polgármestere közösségi oldalán látványos videót is közzétett a munkálatokról, melyben látható, hogy a rögzítést követően óvatosan emelték meg az elöregedett tetőt, melyet aztán daruval az úttestre helyeztek. A városháza felújítása egyébként jó ütemben halad, a Széchenyi tér felől nézve a tetőszerkezet egyre nagyobb részét természetes anyagú palakő borítás fedi.

Daruval emelték le hétfőn a Bottyán-palotaként is ismert épületegyüttes óratornyának tetejét. Újabb látványos szakaszához érkezett az esztergomi városháza felújítása.
Jól halad a felújítás, leemelték a városháza óratornyának tetejét
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Hernádi Ádám a napokban egy másik, a projekthez kapcsolódó videóval is jelentkezett: a város első embere csatlakozott a felújítást végző szakemberekhez. Esztergom polgármestere a biztonsági előírásoknak megfelelően mellényt és kobakot is viselt az állványzaton, ahol hengert ragadva kivette a részét a falfelület festéséből is. 

Hernádi Ádám rendszeresen tájékoztatja a lakosságot arról, hogy hol tartanak a munkálatok, hiszen a város életében kiemelt mérföldkőnek számít, hogy hosszú idő után lehetőség nyílt a városháza épületének felújítására, a műemléki védettségű épületegyüttes a város rangjához méltó állapotba kerül.

A videó a városháza óratornyának leemeléséről itt látható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában