Ötkarikás játékok

2024.04.19. 17:27

Olimpikonról nevezték el a tornaszobát is

Az idei ünnepség más volt mint a többi: a sorverseny, a bemutatók és a koszorúzás mellett a tornaszoba névadóját is megtartották. A Magyar Olimpiai Bizottság szervezésében, dr. Nemere Zoltán olimpiai és világbajnok bokodi vívó emlékére évente rendeznek oviolimpiát az apróságoknak.

Kemma.hu

– Ennyi idősen, 88 évesen már elmondhatom, hogy minden sikeremet az életben a sportnak köszönhetem – mondta Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok vívó a Dr. Nemere Zoltán Óvoda és Bölcsőde április 19-i rendezvényén, az oviolimpián. Az eseményen az 1964-es tokiói olimpia aranyérmeséről nevezték el az intézmény tornaszobáját.

Oviolimpia Bokodon
Oviolimpia volt, amit évek óta megrendeznek Bokodon. Az idén nevet kapott a tornaszoba
Fotó: Hagymási Bence

– Örülhetnek a szülők és a gyermekek, hogy nagy hangsúlyt kap az intézményben a sport. Egy életen át támaszt jelent, nekem elhihetitek – mondta az egykori sportoló, aki szerint a mozgás és a sport az egészséges lelki fejlődés miatt fontos. 

Az olimpiai bajnok nem érkezett üres kézzel a névadó ünnepségre. Lídia a tokiói győzelem ötvenedik évfordulójára kapott emléktáblát hozta magával, amit Markó Györgyi intézményvezetőnek adott át. Az olimpikon pedig egy kerámiát vihetett haza magával, ami az intézményt, valamint a gyermekcsoportokat jelenítette meg. Mint mondta, kiemelt helyre kerül majd az otthonában.

Oviolimpia Bokodon
Muhari Eszter, a Tatabányai SC válogatott vívója vitte az olimpiai lángot
Fotó: Hagymás Bence

Nem Sákovicsné Dömölky Lídia volt az esemény egyetlen híres főszereplője. Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Muhari Eszter, a Tatabányai SC válogatott vívója is részt vett az eseményen.

Az élményekben gazdag rendezvényt Csonka László polgármester és Szöllősi Miklós alpolgármester koordinálta.

Oviolimpia nem lehet sport nélkül

Az apróságok és kísérőik az olimpiai lánggal vonultak a futballpályára, ahol az óvodás csapatok és a Ficánka bölcsődei csoport, valamint a nyugdíjasok ötkarikás játékokon vettek részt. Felsorakozott a Süni, a Maci, a Virág és a Pillangó csoport is. Ám ezzel még nem ért véget a nap: a Nemere-falnál, valamint a Nemere Zoltánról elnevezett tornacsarnoknál és Nemere szülőházánál is koszorúztak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában