Támogatások

2024.04.28. 18:51

Milliókat kaptak a nemzetiségek, hogy megőrizzék kincseiket

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője számolt be a hírekről, amelynek számos nemzetiségi szervezet örülhet. Komoly kormánytámogatások érkeznek uyanis hozzájuk.

Kemma.hu

Mint közösségi oldalán írta Bencsik János, Tatán folytatódik a Német Nemzetiségi Múzeum felújítása: miközben épül a malomkerék, a kormány újabb támogatásával elindulhat a fűtéskorszerűsítés is. Erre 3,5 millió forintot kapott az intézmény. Alsógallán a közösségi ház kialakítása is elindulhat. Itt az udvar belső részén álló öreg épületből néhány év alatt gyönyörű nemzetiségi tájházat varázsolt az Alsógallai Baráti Egyesület és a Tatabányai Német Nemzetiségi Önkormányzat. Ők fűtéskorszerűsításre kaptak 7,5 millió forint kormánytámogatást.

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője számolt be a legújabb kormánytámogatásokról.
Bencsik János számos kormánytámogatást jelentett be
Fotó: V. B. / Forrás: 24 Óra

A Tatabányai Görög Nemzetiségi Önkormányzat 2,85 millió forintot kapott a Fidesz-KDNP kormánytól irodafelújításra, nemzetiségi viseletek beszerzésére, valamint a Nikolaosz Nap megrendezésére. A szintén vármegyeszékhelyi német nemzetiségi tánccsoport ruhatárbővítésre nyert támogatást: kétmillió forintot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában