Fejlesztés

2024.04.25. 14:27

Immár gond nélkül folyhat keresztül a településen a csapadékvíz

Mostantól a rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű eső is problémamentesen, károkozás nélkül folyhat keresztül a településen. Jövőbe mutató beruházásként végezték el a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztését Tokodaltárón.

Walczer Patrik

Mint arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat 85 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére. A pályázati forrás révén egy régi problémát kívántak orvosolni, hiszen a domborzati viszonyok miatt a felhőszakadások után rövid időn belül a Gete-hegy felől mindig a község felé folyt le a nagyobb mennyiségű csapadék. Olykor ráadásul károk is keletkeztek, így szükségszerűvé vált a mihamarabbi beruházás, melyet az önkormányzat a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft.-vel közös konzorciumban valósított meg.

Mostantól a rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű eső is problémamentesen, károkozás nélkül folyhat keresztül a településen. Jövőbe mutató beruházásként végezték el a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztését Tokodaltárón.
Csapadékvíz-elvezető rendszer létesült Tokodaltárón.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

A kivitelezés még tavaly ősszel kezdődött el. A szakemberek a József Attila utca északi oldalán fedett, valamint nyílt árkot alakítottak ki. Az új árokrendszer gyakorlatilag összegyűjti a Gete-hegy irányából érkező csapadékot, majd továbbvezeti az esővizet a József Attila utca – Dobó Katica utca találkozásánál létrehozott nyílt árokba. Onnan a vizek a Bányász utcán meglévő csapadékvíz-elvezető árokba jutnak el egy átereszen keresztül.

Hatékony a csapadékvíz-elvezető rendszer

A projekt keretén belül a 10-es főút északi oldal, a járda mellett fedett árkot hoztak létre, a Dobó Katica utcában pedig burkolt árkot építettek. A beruházás végül az idei év elején valósult meg és a rendszer már most is bizonyította, hogy hatékonyan gyűjti össze a csapadékvizet a piacnál és vezeti el az árkok irányába. Összesen egyébként 765,5 méter hosszú csapadékvíz-elvezető csatornát alakítottak ki. Az önkormányzat köszöni Popovics Györgynek, a vármegyei közgyűlés elnökének és Erős Gábor országgyűlési képviselőnek az említett projektnél, illetve a további pályázatoknál nyújtott segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában