Fejlesztés?

2024.04.24. 12:07

Kevés az 5 év? Tatabányán nehezebb bölcsődét építeni, mint Eiffel-tornyot

Még mindig nem készült el az a két bölcsődei beruházás, amelyre Tatabánya még az előző önkormányzati ciklusban nyújtott be pályázatot. A pénz már 4 éve megérkezett a 2019 óta baloldali polgármester által vezetett önkormányzathoz. A bölcsődeépítés viszont még mindig nem fejeződött be.

Kemma.hu

Bölcsődeépítés Tatabány: 5 év is kevés volt rá

Forrás: Városunk, Tatabánya/Facebook

Gál Csaba szerint érthetetlen az a késelekedés, amely a tatabányai bölcsődeépítést jellemzi. A Fidesz-KDNP helyi frakcióvezetője és polgármesterjelöltje egy korábbi posztjában az Eiffel-torony építésével állította párhuzamba azt, ahogy a vármegyeszékhelyen nem készülnek el a beruházások. Míg Párizsban két év elég volt a toronyhoz, lehetséges, hogy Tatabányán öt is kevés lesz összesen 38 férőhely kialakításához.

Bölcsődeépítés Tatabányán - 5 év is kevés
Gál Csaba szerint érthetetlen a késlekedls, ami a tatabányia bölcsődeépítéseket jellemzi
Forrás: Bencsik János/Facebook

A kormánypárti politikus felidézte: az előző önkormányzati ciklusban született meg a döntés, hogy Felsőgalla egy új minibölcsődét kap, Óvárosban pedig a meglévő bölcsődét bővíti a város. Anno még az azóta elhunyt Schmidt Csaba, a város előző polgármestere is jelen volt, amikor bejelentették, hogy a Területi és Operatív Program (TOP) forrásainak átcsoportosításával nyíltak meg a lehetőségek Felsőgallán és Óvárosban.

Azonban, ahogy Gál Csaba fogalmazott, a 2019-es választás után ezen a téren is megállt az élet. Csak a tervező kiválasztása két évig tartott a jelenlegi városvezetésnek. 

Nem kapkodták el. 

– írta, hozzátéve, hogy végül 2023-ban indult el az építkezés. Igaz, még ugyanabban az évben be is kellett volna fejezni. Nem sikerült. 

Bölcsődeépítés, nem kis segítséggel

Amikor az első kapavágás megtörtént Felsőgallán, a körzet önkormányzati képviselője, John Katalin elárulta:  első határidő szerint 2022. december 31-ig kellett volna megépíteni a minölcsődét. Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője járt közben azért, hogy ne ússzon el a lehetőség, és végre megkezdőhessen a munka.

Az óvárosi óvodabővítés kapcsán Gál Csaba arról beszélt, hogy  elég bosszantó és érthetetlen, hogy ez korábban miért nem volt fontos, és hogy miért húzódott ilyen sokáig a megvalósítás. Sok családon segíthettünk volna, már évekkel ezelőtt. Ráadásul biztos, hogy jóval olcsóbb is lett volna. 

Nemrég olvastam arról, hogy az Eiffel-torony 2 év alatt készült el, az biztos egyszerűbb munka volt…

– tette hozzá a polgármesterjelölt.
A Városunk, Tatabánya Facebook-oldal emlékeztetett rá: a pályázati pénz 2020 júniusának elején folyt be a város kasszájába. 2023 augusztusában indult el az építkezés és még most is dolgoznak a kivitelezők. A többször meghosszabbított határidők pedig lassan lejárnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában