Újítás

2024.01.26. 12:45

Biztonságosabb lesz Esztergom egyik legveszélyesebb kereszteződése

Az évek óta közbeszéd, fórumok, közösségi oldalak témáját képező Terézia utcai körforgalom építése – a polgármesteri bejelentés szerint – áprilisban megkezdődik.

Kemma.hu

A hirhedt esztergomi csomópont, mely sok gépjárművezetőnek okoz nehéz perceket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Rendkívüli hírként aposztrofálta Esztergom polgármestere azon január 26-ai bejelentését, amely a város legkritikusabb csomópontjával volt kapcsolatos. Ezen hírt hivatalos Facebook-oldalán is megosztotta

Január 26-án autója kormány mögül jelentkezett be Hernádi Ádám, aki így maga is részt vett Esztergom reggeli csúcsforgalmában, melynek legkritikusabb pontja a Terézia utca – Petőfi Sándor utca találkozása, ahol a reggeli és délutáni időszakokban rendszeresen forgalmi dugók teszik próbára a gépjárművezetők türelmét. A polgármester a kisfilmben elmondta január 25-én az irányító hatóság arról döntött, hogy Esztergom megnyerte a pályázatot, így ebből a forrásból megkezdődhet áprilisban az úgynevezett „piskóta-körforgalom” építése.

A különc elnevezést igazolandó, a videóban bemutatják az építendő helyszín tervrajzát, melyen színes vonallal ábrázolják a baba-piskóta alakú majdani körforgalom felülnézeti képét. Esztergom első embere hozzátette: a város a Magyar Közút Zrt-vel aláírta a beruházásról szóló szerződést, melynek alapján a munkálatok idén áprilisban megkezdődnek, mit több, ebben az évben be is fejeződnek. Hernádi Ádám azzal zárta videóját, hogy az elkészült körforgalommal gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés Esztergom ezen részén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában