Vöröskereszt

2023.12.04. 08:58

A jótékonyság jegyében töltötték a kolbászokat Komáromban +fotók

Jótékonysági kolbásztöltő versenyt rendeztek a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Ház udvarán, illetve ugyanott látványdisznóvágást tekinthettek meg az érdeklődők szombaton. A kolbászokat rászoruló családok kapták a megmérettetést követően.

Körtvélyfáy Dina

Az érdeklődők végignézhették a disznóvágás folyamatát a perzseléstől a daraboláson át a feldolgozásig

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Oláh Gábor, a Vöröskereszt területi koordinátora elmondta, sokat gondolkoztak azon, hogy tudnák szebbé tenni az ünnepvárást a rászoruló családoknak. Az adventi időszak kezdetéhez úgy gondolták, hagyományos karácsonyi ízek illenének, így úgy döntöttek, sült kolbásszal vendégelik meg azokat, akiknek anyagi nehézséget okoz az év vége.

A Vöröskereszt disznóvágásra nem vállalkozott, de a Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesülete és a Szőnyi Kulturális Egyesület látványdisznóvágást hirdetett a művelődési Ház udvarára. Kora délelőtt már javában pörkölték a disznókat, majd megkezdődött a darabolás és a feldolgozás. Pecsenye és kolbász is készült a disznókból, emellett forralt borral és teával is kínálták az érdeklődőket, de persze a pálinka sem hiányozhatott az italkínálatból.

Eközben a Vöröskereszt kolbásztöltő versenye is párhuzamosan zajlott, amelyhez a hozzávalókat a szervezet biztosította, a megmérettetésre ezúttal öt csapat vállalkozott, amelyek lelkesen munkálkodtak a minél jobb eredmény érdekében. Az ízesítésről, fűszerezésről a csapatoknak kellett gondoskodni, annyi kikötéssel, hogy hagyományos, magyaros ízű kolbászok készüljenek. 10 kilogramm húst dolgoztak fel a versenyzők, ebből nyolcat osztottak szét, kettőt pedig megtarthattak. A legjobb eredményt elérő csapat a versengés végén megkapta a város legnagyobb áruháza által felajánlott ajándékcsomagot.

Oláh Gábor hangsúlyozta, szeretnének hagyományt teremteni a rendezvényből, hogy a karácsonyi készülődés időszakát minél több család számára szebbé tehessék. Örülnének, ha jövőre még több csapat jelentkezne a versenyre.

A Vöröskereszt rendezvényei nagy sikert aratnak a városban. Nemrégiben egészségnapot szerveztek, amelyen rengetegen vettek részt ez alkalommal is a különféle szűréseken, előadásokon. Oláh Gábor azt is elmondta, ebben az évben is összeállítanak majd tartós élelmiszerekből álló csomagokat a rászorulók számára, amelyet az ünnepet megelőzően juttatnak el az érintett komáromiaknak annak érdekében, hogy mindenkinek kellemesen telhessen a karácsonya. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában