Összegyűltek

2023.11.02. 12:24

Polgármesteri parlamentet tartott az Ister-Granum Eurorégió szervezet

A szervezet aktuális tevékenységeiről, pályázatokról, egyes pályázatok lezáruló szakaszairól, EGTC tagok ki-, illetve belépési szándékairól és a Bike Paradise elnevezésű, Párkány – Helemba, Ipolydamásd – Letkés közti kerékpárútösszeköttetésről is szó volt az Ister-Granum Eurogérió EGTC polgármesteri parlamentje október 26-ai ülésén.

Pöltl Zoltán

Nagy Péter, az Ister-Granum Eurorégió Nonprofit Kft. igazgatója a szervezet legutóbbi ülésén beszámolt a szervezet tevékenységéről, aktuális pályázatokról. Kifejtette, hogy sikeres időszakon vannak túl, hiszen a pályázatok nagyobbik része már lezáruló szakaszában van, illetve hozzátette: Befejeződött a Dunaradvány – Neszmély közti kompösszeköttetést magában foglaló projekt, így a kompot júniusban adták át, és már az elszámoláson is túl vannak, régió lakói, és a kerékpáros turisták pedig előszeretettel használják. 

Az ülésen további gyarapodásról is döntöttek, Ipolyvisk, Százd, és Kürt települések csatlakoztak az Ister – Granum EGTC-hez, illetve Béla, Neszmély, Kemence már kifejezte csatlakozási szándékát, de felvételükről csak a tavaszi ülésén fog tudni határozni a közgyűlés. A sajtónak kiadott beszámolóban olvasható: „A közgyűlés módosította a szervezet alapszabályát / egyezményét. Erre az időközben bekövetkezett törvényi, jogszabályi módosítások miatt volt leginkább szükség. A tagsággal kapcsolatban is szükséges volt határozatokat hozni, mivel voltak ki-, illetve belépési szándékok a 2012. óta történt módosítások óta.” 

Az október 26-ai ülésen ugyancsak szó volt a Bike Paradise elnevezésű, Párkány – Helemba, Ipolydamásd – Letkés közti kerékpárútösszeköttetésről, valamint az Ister-Granum EGTC által egyéb kerékpáros infrastruktúrafejlesztéseket magában foglaló pályázatról is. Ez utóbbiról elhangzott, hogy befejezése előtt áll, hiszen Párkány a saját projektrészét már teljesítette, de Ipolydamásdon is már csak az utolsó szakaszok aszfaltozása, burkolása van hátra. 

Ehhez a témához kapcsolódó volt az a tárgyalási téma is, hogy az Ister – Granum projektrészeként beszerzésben valósult meg a kerékpáros pihenőhelyek nagyobb része, illetve azok kihelyezése. A plénum megtárgyalta azt is e pontnál, hogy a közeljövőben információs táblák is készülnek a pihenőhelyekhez. Szintén idevágó tématétel volt az EGTC kommunikációs kampány folytatása is külső szolgáltató bevonásával, illetve elhangzott, hogy egy rövid reklámfilm is készül a közeljövőben. 

Az ülésen újra igazgatónak szavazták meg Nagy Pétert, aki 2011 óta tölti be ezt a tisztséget a szervezet élén. A döntés értemében újabb négyéves időszakra szavaztak bizalmat a vezetőnek. Az idézett beszámoló azzal zárul, hogy „a közgyűlést megelőzően, a Szenátus is megtartotta ülését. Tavasszal jött létre az Ister – Granum védjegyrendszere, amelyhez helyi termelők, kézművesek, szolgáltatók csatlakozhatnak. A Szenátus négy új tag felvételéről döntött, így a védjegyesek köre negyvennyolc tagúra bővült. Az új tagok: Nyárfás kosár, Hugo & Hilda Pince, BQ Gyermekfalvédő és Ildi’s Bakery.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában