Jótét

2023.10.21. 20:00

A város és a motorosok segítettek a kórháznak orvosi eszközöket venni Esztergomban

Október 19-én újabb képviselő-testületi ülést tartottak Esztergomban. A városháza nagytermében több, mint egy tucat napirendi pont, illetve sürgősségi indítvány került terítékre, köztük a városi a településkép védelmével kapcsolatos, a városi kórház támogatásával és a kertvárosi közösségi ház igazgatói posztjáról szóló pályázati kiírás témákban.

Pöltl Zoltán

Az esztergomi plénum október 19-ei ülésén döntöttek a képviselők a településkép védelméről szóló rendelet módosításáról. Ennek értelmében megkezdődhet egyeztetési eljárás az egykori Szabad Királyi Város szőlőterületeibe vezető, a vízmosások által kialakult úgynevezett mély utak mentén a 18-19. században megépített pince- és présházsorok napjainkban fennmaradt részei és a Kenyérmezői katonai barakktábor még meglévő csarnoképülete helyi egyedi védelem alá kerüléséről. 

Szintén ez alkalommal döntöttek a városatyák az Esztergomi Vaszary Kolos Kórház támogatásáról. Ennek előzménye volt, hogy a kórház főigazgató főorvosa kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz rendkívüli támogatás iránt, melyből a Traumatológiai Osztály részére új, műtétekhez használandó fúrómotort és annak kiegészítőit tervezik megvásárolni. Mint az előterjesztésből kiderült: az említett orvosi eszköz 12 millió forintba kerül, a kórház a Motorosok is lehetnek angyalok jótékonysági rendezvény révén kapott 5 millió forintos adományösszege mellé 7 millió forintot kért az önkormányzattól.

Az Esztergomi Vaszary Kolos Kórházzal kapcsolatban az ülésen módosították az intézménnyel korábban kötött együttműködési megállapodást, bérlőkijelölési jog miatt. A döntés értelmében figyelembe véve az intézményben dolgozói igényeket, a város a korábbi 16-ról 20 városi tulajdonú bérlakásra emelve adja ezt a jogot a kórháznak. A képviselők ezen az ülésen döntöttek az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Ház vezetői posztja pályázati kiírásáról, mely döntésből érintettség okán kizárták Tóth Tamás képviselőt, az intézmény jelenlegi igazgatóját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában