Szüret és vadnyugat

2023.09.21. 18:39

Cowboyok és indiánok is felvonultak Vértestolnán

Idén is megszervezte a Vértestolnai Önkéntes Tűzoltó Egyesület a szüreti felvonulást és bált. Ezúttal cowboynak és indiánnak öltöztek.

Goletz-DeáK Viktória

Nem csak népviseletben vonultak fel

Forrás: beküldött

A vadnyugati hangulat költözött be Vértestolnára a hétvégén. Vértestolnai Önkéntes Tűzoltó Egyesület idén is megszervezte a szüreti felvonulást, ahol immár hagyományosan jelmezben vonultak végig a falun. Hornyák György, az egyesület vezetője elmondta, hogy idén cowboyoknak és indiánoknak öltöztek, tavaly minionok voltak, de korábban például hupikék törpikék jelmezbe bújtak. 

A felvonuláshoz természetesen idén is csatlakoztak a helyi ovisok és kisiskolások, illetve a tánccsoportok, akik népviseletben adták elő kis műsorukat az állomásokon. Az ÖTE tagjai pedig közben egy kis borral és üdítővel kínálták a nézelődőket. A végállomásnál, a tűzoltószertárnál pedig egy kis süteménnyel, pogácsákkal és frissítőkkel kínálták a felvonulókat. 

A szüreti felvonulás után pedig mindenki sietett haza átöltözni, hogy még a hajnalig tartó bálon kitáncolja magát. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában