Hagyomány

2023.08.31. 08:00

A bábolnai Életfa újabb leveleire kerültek babák nevei

A tavalyi esztendőben született kisgyermekeket és szüleiket köszöntötték a bábolnai polgármesteri hivatal előtt található Életfánál.

Kemma.hu

Az Életfán nyolcszáz levél található, de az évek múlásával sorra telnek be, mintegy hatszáz levél már foglalt

Forrás: Beküldött

Fotó: Hantos Péter

Hosszú évek óta hagyomány ugyanis, hogy a helyi születésű gyermekek nevei felkerülnek a Gera Katalin kaposvári szobrászművész alkotta szoborra, amely már a megyei értéktárba is bekerült. Az Életfán nyolcszáz levél található, de az évek múlásával sorra telnek be, mintegy hatszáz levél már foglalt, így lassan azon is gondolkozni kell, hogy új szobrot állítsanak.

Átadták az idén április elseje és június 30-a között született négy baba szüleinek az önkormányzat ajándékcsomagját, valamint a gyermekek életkezdési támogatásához szóló kérelmeket.

Az ünnepi alkalom résztvevőit Berkesné Szűcs Ágnes, a Bábolnai Alapszolgáltatási Központ vezetője üdvözölte, külön köszöntve Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt, Popovics Györgyöt, a vármegyei közgyűlési elnököt, valamint dr. Horváth Klára polgármestert.

A második negyedévben született babák: Csapó Barnabás április 14-én született, Greiner Csapó Júlia és Csapó Gergely kisfia. Pécsvárady Mátyás május 21-én született, Pécsvárady-Herman Leona és Pécsvárady Attila kisfia. Czanek Lilla Szofi május 22-én született, Czanek Attiláné és Czanek Attila kislánya. Nagy Zoltán május 26-án született, Nyári Nikolett és Nagy Zoltán kisfia.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában