Kiállítás is nyílt

2023.06.20. 16:30

Remekműveket készítettek a két szakkörön Epölön

Kiállítás nyílt a Nemzeti Művelődési Intézet a Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért program keretében megvalósult makramé– és nemezelőszakkörökön készített alkotásokból.

W. P.

Kiállítással zárták az epöli makramé– és nemezelőszakköröket

Forrás: MW

Fotó: MW

A rendezvényen Tácsik Attila polgármester, Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke, Troják Frigyes, a vármegye Életet az éveknek Nyugdíjas Klub Szövetség elnöke és Kutenics Kinga Katalin, a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom– Esztergom Vármegyei Igazgatóság módszertani referense is köszöntötte az alkotókat. Ezután Vörös János a megyei identitás program vezetője a vármegyei értéktár mozgalmat ismertető kisfilmet mutatta be.  

A kiállításmegnyitóval egybekötve gyermeknapot is tartottak, ahol a jókedv és a művészet találkozott egymással. Az epöli óvoda sikeresen pályázott a Csoóri Sándor Alapnál, így a Halmos Zsuzsanna táncoktató által vezetett táncházban Lányi György népzenész dudajátékára rophatták a táncot az aprók és nagyobbak. 

Molnár Zoltán, a Tatabányai Polgárőrség Önvédelmi Egyesület elnöke, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) kutyás tagozatának alelnöke a tatabányai polgárőrökkel közösen mutatott be egy színvonalas polgárőrkutya–bemutatót. Somogyi Károly révén az íjászkodást, az óvodai dolgozók segítségével a fajátékokat lehetett kipróbálni, a kézművessátornál a szakköri tagok vezetésével karkötők és nemezmadárkák készültek. Az Epöli Nyugdíjas Klub tagjai lángossal kedveskedtek a résztvevőknek. 

Vágenszommer Orsolya közművelődési szakember köszöni az NMI vármegyei igazgatóságának és az epöli önkormányzatnak, hogy támogatásukkal megvalósulhattak a szakköri foglalkozások. Egyúttal hozzátette: lehetőség szerint idén ősszel is csatlakoznának a programhoz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában