Bajnokság

2023.06.24. 18:54

Megnő az égi forgalom: sugárhajtású gépek köröznek Kecskéd felett a napokban

Csütörtökön kezdődött és július 1-ig tart a Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság, amelynek a kecskédi repülőtér ad otthont. A megmérettetésre az ország számos pontjáról érkeztek pilóták, csúcskategóriás gépcsodákkal. A versenyhez azonban az időjárásnak is van egy-két szava.

Kemma.hu

Az Aeroclub Kecskéd rendezi a Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokságot 15m-es kategóriában A verseny a magyar repülős élet egyik legnagyobb hazai versenye, és abból a szempontból kuriózumnak számít, hogy ebben a térségben még nem rendezték meg. A verseny hivatalosan csütörtökön, június 22-én, kezdődött a kecskédi repülőtéren. Azaz kezdődött volna! Megjelent a 24 résztvevő és csúcskategóriás (100-120 milliós) gépcsodáik, olyan típusok, amelyekkel a világversenyeken is részt vesznek. Többek de az időjárás következtében a verseny első része elmaradt.

Sőt! Nagy eséllyel szombaton, június 24-én sem tartják meg. Portálunk Varga Zoltántól, az esemény sajtósától megtudta, repülésnél mindig kalkulálni kell a manapság gyakori időjárás változásokkal. A kecskédi repülőtéren van egy meteorológus kolléga, aki figyeli az előrejelzéseket és aktuális információkkal látja el a szervezőket.

A helyszínre érve láttuk, valóban nagy a forgalom. Egyelőre azonban csak a földön és nem az égben. A versenyzők az ország számos pontjáról jöttek: Dunakesziről, Nyíregyházáról és Szegedről. Vármegyénket nem a házigazdák, hanem esztergomi pilóták képviselik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában