Ballagás

2023.06.21. 18:17

Elbúcsúztak iskoláiktól az oroszlányi gyerekek

Összesen 111 tanuló vett végső búcsút a bányászváros két oktatási intézményétől pénteken: a Hunyadi Mátyás és a József Attila Általános Iskola udvara megtelt ballagó diákokkal. Rajtuk kívül büszke szülőkkel, tanárokkal, rokonokkal és barátokkal.

Wágner Zsanett

A József Attila Általános Iskola végzősei felsorakoztak egy fotó erejéig a ballagás után

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Nagy nap volt június 16-a, péntek a bányászvárosban, de a tizennégy éves kamaszok életében még inkább. Ballagási ünnepséget tartottak egy napon két általános iskolában is, ez egyben azt jelenti, hogy ötosztálynyi, ünneplőbe öltözött diák búcsúzott az alma matertől. Nem volt ritka aznap virágcsokorral a kezében az iskola udvarára siető szülő látványa, de a büszkeségtől könnyekkel küszködő rokonok, ismerősök és barátok sem hiányoztak az ünnepségről. 

Három osztály 66 diákja vett végső búcsút a Hunyadi Mátyás Általános Iskolától pénteken délután.

– A tanév érzelmekben leggazdagabb eseménye a ballagás – fogalmazott Fehérvári Mónika intézményvezető, aki szerint benne van az örömteli büszkeség, a búcsúzás könnycseppje, a várakozás és a kíváncsiság is, hiszen valami most lezárul, de egy új kezdődik szeptembertől. Mint megtudtuk, mindannyian továbbtanulnak, 80 százalékuk érettségit adó középiskolába nyert felvételt. A megható gondolatok után a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérők, valamint a kiváló sportoló és táncos diákok oklevelet és könyvjutalmat vehettek át.

Ugyancsak ballagási ünnepséget tartottak pénteken a József Attila Általános Iskolában is, ahonnan két osztály 45 diákja vett végső búcsút az intézménytől.

Folytatva az intézményben kialakult hagyományokat, a diákok felsorakoztak az intézmény udvarán, majd Tóth Gábor, az iskola igazgatója is búcsúzott a tanulóktól. – Minden évben nagy ünnep a ballagás. Tanítványaink több év közös munkát követően köszönnek el tőlünk – kezdte beszédét a direktor.

– Nagy ünnep ez nektek, ballagóknak, és szüleiteknek egyaránt. Felcseperedtetek. Nyolc évvel ezelőtt kerültetek ide, megtanultatok írni, olvasni, számolni, gondolkodni, és talán ami a legfontosabb, egymásra odafigyelni. Most valami új vár rátok, ami ismeretlen. Bízom benne, hogy mindegyikőtök megtalálja számítását a választott új iskolájában, és amikor meglátogattok minket, mint öregdiákok, vagy szóba elegyedünk a városban, akkor már csak örömöt, büszkeséget látunk majd a szemetekben, amelyet az életben elért sikerek, a szép emlékek okoznak – mondta Tóth Gábor, majd a ballagó diákok versekkel köszöntek el tanáraiktól.

Végül átadták az iskola zászlaját a 7. osztályos tanulóknak. A rendezvény zárásaként a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért végzős tanulók oklevelet, emléklapot és könyvjutalmat vehettek át az intézmény vezetőjétől.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában