Köszöntés

2023.06.17. 14:01

99 évesen is dalra fakad Komárom díszpolgára, nagybetűs pedagógusa +videó

Kilencvenkilencedik születésnapja alkalmából köszöntötték Prohászka Marcellt, a város díszpolgárát.

K. D.

A születésnapon résztvevők csoportja. Az első sorban, középen Prohászka Marcell

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A Kecskés László Társaság által szervezett eseményre dr. Molnár Attila polgármester és Vajda Bence önkormányzati képviselő is ellátogatott. A polgármester hangsúlyozta, tavaly is azt kívánta Marci bácsinak, a Jóisten tartsa meg még sokáig. Az ünnepelt nevetve válaszolt: Megtartott! 

– Azt kívánom, hogy a 100. születésnapodat is együtt ünnepelhessük, és áldjon meg a Jóisten mind a két kezével! – mondta a polgármester.

Turi Zsolt pénzügyőr, helytörténész külön köszöntötte Marci bácsit, aki egy televíziós műsorban látta szerepelni Prohászka Marcellt 15 évvel ezelőtt.

– A nyilatkozatodban azt mondtad, a felkérésükre „tűzbe-lázba jöttél” – mondta Turi Zsolt. – Azóta is eszembe jut, hogy 84 évesen is tűzbe-lázba kell jönni. Azt kívánom, lobogjon még sokáig ez a tűz. 

Prohászka Marcell rövid köszöntőt is mondott, amelyhez fel is állt székéből, mondván, hadd lássák, hogy jól ki tudja húzni magát.

– Mi, emberek spirituális lelkek vagyunk, érzelemmel, szellemmel és lélekkel telve – fogalmazott. – Ha valami problémánk van, bármelyikhez hozzányúlhatunk, és ez megsegít az életben, mint ahogy engem is mindig megsegített. 

Diákkori, Remény című versét is felolvasta: „Remény az élet kezdettől mindvégig, /remény minden perc, és boldog lehetsz,/ hogy e reménynek élsz az élet reménytengerén. /Kétségek közt a reménybe születtél, /a reménység árja sodor szüntelen, /ámde olykor a reménytelenség hullámain vergődve, /reménydús lelkedet megsegíti a Jóisten.”

A rendezvényen a résztvevők Kodály Zoltán Háry János daljátékából a Marci bácsi bordalát is elénekelték.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában