Nemzetközi verseny

2023.05.01. 16:31

Hétszázan futottak Komáromból Komáromba +fotók

Szikrázó napsütésben rajtolt el hétfőn Észak-Komáromból a 47. Komárom-Komárno nemzetközi utcai futóverseny. A résztvevők 10, illetve 5,5 kilométeres távon indulhattak.

Körtvélyfáy Dina

A két országot összekötő Erzsébet hídon vezetett át a futók útja Észak-Komáromból Dél-Komáromba

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

Az idei versenyre mintegy hétszázan neveztek, a táv több pontján szurkoltak barátok, családtagok a futóknak. Akadt, aki színes táblával biztatta hozzátartozóját, mások tapssal, kiabálással buzdították a résztvevőket.

A 10 kilométeres táv férfi győztese a kenyai Albert Kipkorir Tonui lett, aki nem csak utcahosszal, hanem több utcányi előnnyel ért be a célba, több mint 4 percet verve a másodikra. A futás után elmondta, nagyon tetszett neki a környezet, amiben futhatott, illetve arról is beszélt, az időjárás is kiváló volt. A nők között File Zita végzett az első helyen, aki már tavaly is megnyerte a versenyt. Úgy fogalmazott, nagyon örül az eredménynek, meglepetés volt számára a győzelem.

– Nagy élmény volt az erőd mellett futni – hangoztatta File Zita. – Nem volt könnyű, kifutottam magam, de a szép környezet kárpótolt.

Az 5,5 kilométeres távot akadt, aki fél lábbal teljesítette, a szlovákia Maroš Kudlík 14 éves korában veszítette el a lábát, egykori rákos megbetegedése miatt.

– Fél lábbal egy kicsit nehezebb, de már megszoktam – magyarázta. – Évek óta részt veszek ezen a futáson, szeretnék egészségesen élni, ezért sokat sportolok.

Keszegh Béla, Észak-Komárom polgármestere 10 kilométeren indult és ért célba. A futást csodálatosnak nevezte, élmény volt számára átfutni az Öregváron, érintenie a Csillagerődöt. Felhívta a figyelmet, ilyen látványosságokat kevés város tudna biztosítani, Komárom egyedi hely. Arra is kitért, nagyon szeretne jövőre Dél-Komárom polgármesterével, dr. Molnár Attilával együtt futni, akiről azt mondta, rendszeresen sportol, így reméli, hogy a következő évben már ő is csatlakozik a mezőnyhöz.

A célban a valamennyi futónak járó emlékérmeket Szőnyi Ferenc világbajnok ultratriatlonista adta át, aki szervezőként volt jelen az eseményen. A futók körében szinte mindenki ismeri a komáromi vasembert, sorra készültek vele a közös képek. Szőnyi elmondta, nagy öröm a főszervező Komárom-Európa Futó Egyesület számára a sok boldog arc, mint mondta, ez a verseny összekovácsolja a komáromiakat. Hozzátette, reggel 6 óra óta dolgoztak azon, hogy minden megfelelően alakuljon. Mint fogalmazott, elképesztő, mennyi embert megmozgatott ez az esemény.

Eredmények: 
5,5 kilométeres táv: férfiak: 1. Rózsavölgyi Donát, 2. Nagy Richárd, 3. Csere Zalán. Nők: 1. Madarász Panka, 2. Horváth Csilla, 3. Barta Csilla. 
10 kilométeres táv: férfiak: 1. Albert Kipkorir Tonui, 2. Szarka Gergő, 3. Dombi Tamás. Nők: File Zita, 2. Christine Moraa Oigo, 3. Kardos Katalin.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában