Kuny

2023.02.20. 19:00

A tudományoké lesz a főszerep a tatai vármúzeum új konferenciáján

Újabb országos konferenciát szerveznek a tatai vármúzeumban. A Tudományos Műhelyek Komárom-Esztergom vármegyében című találkozón a különböző intézmények kutatói is bemutatkozhatnak.

G. D. V.

A Kuny Domokos Múzeum 11. alkalommal szervezi meg a Tudományos Műhelyek Komárom-Esztergom vármegyében elnevezésű konferenciát a Tatai Várban február 27-én és 28-án. Az eseményről a múzeum honlapján számoltak be. Az esemény első napján a régészeté és a természettudományoké lesz a főszerep, a második nap pedig a történeti, művészet-, hely-, irodalomtörténeti és néprajzi témában kutatóknak nyújt bemutatkozási lehetőséget. 

Több országos intézmény is folytat kutatásokat a régióban, melyekről részletesebb beszámolót nyújthatnak a tatai konferencián. A múzeum tájékoztatása szerint a konferencia célja kettős: megismertetni egymás kutatásait, bemutatni a legfrissebb eredményeket, valamint lehetőséget nyújtani bizonyos aktuális témakörök részletesebb elemzésére és kiemelésére, különböző évfordulók kapcsán. 

A kutatási témák és eredményeinek megismerése alapot teremthet a közös gondolkodásra, egyes kutatások terén különféle tudományok bevonására és további együttműködésekre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában